У Лозовій керівники міста та району не домовились щодо поліклініки

Максим Гордієнко  |  Неділя, 4 грудня 2011, 16:42
Ось вже два місяці лозівчани чекають ясності у питанні, до якої поліклініки звертатися з Нового року. Нагадаємо, виконком Лозівської міськради у жовтні прийняв рішення, що мешканців міста обслуговуватиме виключно міська медицина.
У Лозовій керівники міста та району не домовились щодо поліклініки

Лозівське керівництво з літа шукало приміщення для того, щоб створити другу міську поліклініку в центрі. З цього приводу між містом і районом тривали переговори. Проте згоди сторони так і не досягли.

Для того, щоб мешканці старої частини Лозової не відчули незручностей через реорганізацію  медицини, для них хотіли створити міську поліклініку в центрі. Не вдалося. Своїх підходящих приміщень міська влада не має, а з районом домовитися не вийшло. Районне керівництво довго утримувалося від коментарів, але 26 листопада таки скликало прес-конференцію. Бо неузгодженість вийшла в інформаційний простір.

Районні очільники зазначили: вони підтримають реформи міста, якщо ті не шкодитимуть мешканцям Лозівщини і будуть ретельно продуманими. Однак продуманості у пропозиціях міської влади голова райдержадміністрації  та голова райради не побачили. Їх також хвилює, що на наступний рік перехресне фінансування медицини між районом та містом стосуватиметься лише стаціонарів. Тож поліклініки та швидка не братимуть чужих пацієнтів, як це було раніше, з 1975 року.

Район не дав кабінети для міських лікарів у районній поліклініці, бо місто попросило недоторканне — діюче дитяче відділення, пояснив Богдан Рева. Визначитися з іншим приміщенням мали б допомогти рекомендації експертної комісії  облуправління охорони здоров'я. Однак область не поспішає з висновками, а районна влада заявляє, що взагалі нічого про комісію не чула.

Міський голова Сергій Степанов здивувався і порадив району звернутися за уточненнями до заступника губернатора Ігоря Шурми, який створив цю комісію.

Тепер, після провалу переговорного процесу, у питанні реорганізації медицини місто покладатиметься виключно на свої сили. Усі ресурси, зазначив Сергій Степанов, будуть зосереджені на поліклініці Лозівської міської лікарні (“блакитній”).

На закиди лозівчан, чому на сходах влітку та восени мер не попередив лозівчан про майбутні зміни у медицині, той відповідає: не маючи готових рішень, не хотів хвилювати людей. Однак від відповідальності Сергій Степанов не відмовляється. Говорить, це була його ініціатива, заснована на оптимізації бюджетних коштів. “7-10 мільйонів — це серйозні кошти, які ми можемо освоювати та трансформувати у якість послуг”, - зазначив він.

comments powered by HyperComments