На харківську бронетехніку є масовий попит в країнах Азії

Середа, 7 грудня 2011, 19:57
Харківське державне підприємство ДП "Завод ім.Малишева" налагоджує серійне виробництво нових двигунів серії 3ТД для бронетехніки. Про це повідомив журналістам головний конструктор Казенного підприємства "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування" (ХКБД) Сергій Альохін. За його словами, спеціально для заводу ім.Малишева двигуни розробляє ХКБД.
На харківську бронетехніку є масовий попит в країнах Азії

С.Альохін повідомив, що вже зроблено 60 двигунів 3ТД 3А. "Це новий виріб, розроблений буквально рік тому. Застосовується у БТР-4 для іноземного замовника (сьогодні це великий іракський контракт). Ще один проект - просування і модернізація БМП і БТР радянського виробництва з використанням двигунів серії 3ТД. Аналогічні вироби успішно зарекомендували себе при модернізації БМП-2, БТР- 50, на які є підписані і перспективні замовлення", - зазначив С.Альохін.

 За його словами, одна з найперспективніших розробок ХКБД - двигун 6ТД 2Е. "Це новий виріб, який встановлюється на танку "Оплот", розробленого на казенному підприємстві "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова". Двигун має потужність 1,2 тис. кін.сил і сучасні характеристики. Розроблена модифікація цього двигуна у п'ятициліндровому виконанні - 5ТДФ МА 1. Цей двигун застосовується для модернізації танка Т-72. Це комерційний проект, і він має попит на міжнародному ринку", - зазначив головний конструктор двигунів.

 С.Альохін відзначив, що буде інтенсивно розвиватися також виробництво допоміжних силових установок для танків. "Цей напрям зараз має великий попит, і на заводі ім.Малишева, і на ХКБД освоюється виробництво цих агрегатів", - повідомив він. Нещодавно укладено угоду про постачання українських силових установок для нових китайських танків МБТ-2000.

 

comments powered by HyperComments