У Лозівській лікарні після щеплення померло немовля

П'ятниця, 9 грудня 2011, 16:50
Новонароджена дівчинка померла 1 грудня в пологовому відділенні Лозівської центральної районної лікарні.
У Лозівській лікарні після щеплення померло немовля

 

За інформацією правоохоронців, 30 листопада в Лозівський лікарні 23-річна жінка народила дочку. Дівчинка, за словами медиків, була абсолютно здорова. На наступний день, після згоди матері, дівчинці провели вакцинацію від гепатиту. Через деякий час матері принесли дитину, яка плакала, потім припинила їсти. Жінка передала дівчинку медпрацівникам. Через деякий час матері повідомили, що дитина померла.

"Мати побачила на місці вакцинації пляму, схожу на гематому", - повідомив начальник слідчого управління облуправління міліції Зіновій Галаван. За його словами, у зв'язку з цим слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками ч.2 ст.140 Кримінального кодексу за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками пологового відділення Лозівської центральної районної лікарні. Ведеться слідство. Висновків судово-медичної експертизи про причини смерті дитини ще немає.

Медпрацівники заявили, що смерть дівчинки зі щепленням не пов'язана. За словами головного акушера-гінеколога району, завідуючої пологового відділення Олени Скубак, дитина народилася здоровою, дівчинка оглядалася під час обходу дитячим лікарем, і протипоказань до щеплення не було. Вона зазначила, що 12 немовлят прищеплювалося цією серією вакцини. О.Скубак заявила, що є такий рідкісний діагноз - синдром раптової смерті. "Дівчинка постійно перебувала з мамою, мама її годувала, і під час годування це все трапилося. Буквально за 10 хвилин до годування дитина була оглянута лікарем. Після щеплення пройшло більше двох годин. Коли це сталося, всі були на робочих місцях, провели необхідні заходи. Але дитина була вже мертва", - підкреслила лікар.

comments powered by HyperComments