До розкрадання чорноземів у Пісочині причетні місцеві депутати

ГО «Альтернатива»  |  Понеділок, 12 грудня 2011, 14:14
Уже декілька років з полів поблизу селищ Пісочин та Коротич вивозять чорнозем. Зауважимо, крадіжки чорнозему є новим видом екологічних злочинів, що поширився Україною, як епідемія заразної хвороби, знищуючи унікальні, безцінні українські чорноземи, завдаючи непоправної шкоди сільськогосподарським угіддям.
До розкрадання чорноземів у Пісочині причетні місцеві депутати

На жаль, міліція виявилася неготовою протистояти в боротьбі з екологічними злочинами, проте громадські активісти Пісочина, природоохоронна організація «Зелений фронт» не стали осторонь, а активно включились у боротьбу за збереження чорноземів. За два роки цієї роботи були направлені десятки заяв та листів у різні інстанції: від Пісочинського відділу міліції до Міністерства внутрішніх справ, від районної прокуратури до Генеральної Прокуратуру України, від селищних голів Пісочна та Коротича до державних адміністрацій різних рівнів, комітетів Верховної Ради України. Крім того, були направлені листи до державних природоохоронних організацій області та профільних міністерств, до засобів масової інформації.

За цей час написано багато статей в газетах («Сегодня», «Комсомольська правда», Альтернатива»), вийшло декілька сюжетів на телеканалах АТВК, «Інтер», НТН, ІСТV, "1+1" та ін.

Активісти «Зеленого фронту» та «Альтернативи» постійно виїжджали на поля, де вже були радіжки чорнозему, й саме завдяки цій роботі 8 червня цього року на полі поблизу сел. Рай-Оленівка був затриманий навантажувач, що завантажував чорнозем. Власником цього навантажувача є депутат Пісочинської селищної ради Микола Волошко.

26 липня 2011 р. на полі поблизу сел. Пісочин, за заявою активістів, міліція впіймала «землекрадіїв» на «гарячому». Були затримані екскаватор та два «камази» з водіями. Власником автотракторної техніки виявився депутат Пісочинської селищної ради Віктор Кощій.

За цим фактом Харківська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу № 50110365 за ч. 2, ст. 239-1 Карного Кодексу України (незаконне заволодіння грунтовим покровом) та проводить перевірку інших заяв активістів.

Не забарилася з реакцією й Пісочинська селищна рада – 24 вересня 2011 року під час святкування дня селища було повідомлено приємну новину: депутат Пісочинської селищної ради Микола Волошко отримав звання «Почесний громадянин селища Пісочин».

Ще по темі: Історія одного геноцида.

comments powered by HyperComments