На Харківщині шириться нова гуманна мода: подаруй незнайомцю каву

Четвер, 15 грудня 2011, 15:53
Традиція "підвішеної кави" народилася в Італії. А потім швидко, завдяки Інтернету, поширилась на інші країни. 24 листопада 2011 року перші кафе у Москві почали "підвішувати" каву. Рівно 5 днів знадобилося для того, щоб харківський журналіст Зураб Аласанія, прочитавши про це в Інтернеті, розповів власникам харківських кафе.
На Харківщині шириться нова гуманна мода: подаруй незнайомцю каву

І вже 29 листопада на столах харківських кафе з'явилися таблички з таким текстом: "Віддай – якщо можеш. Візьми – якщо хочеш". Запитайте у персоналу, чи не залишив хто-небудь щось для вас. Якщо вам дадуть відповідь "Так!", значить, хтось поділився з вами. Просто так, від чистого серця і під настрій.
Це не благодійність, це – подарунок. Прийміть його, якщо хочете. А якщо можете, поділіться й самі. Просто, купіть, що хочете, і попросіть персонал залишити це для іншого. Будь- кого, хто забажає. Або того, хто не може купити це сам.
Паралельно з цим дизайнер Сергій Мішакін з власної ініціативи створив логотип, якому судилося позначати заклади, де буде працювати ця соціальна "гра": дві руки, що створюють в перетині долонь зелений листочок.
 Популярність соціальної акції стрімко зростає. Наприклад, у Харкові почалися переговори з виробниками хліба, щоб отримати можливість "підвішувати" хліб для пенсіонерів, малозабезпечених і просто для тих, у кого не виявилось на даний момент грошей. Досвід кафе показує, що зловживань немає. Відвідувачі охоче залишають "підвішені" товари.
 Ініціатори проведення ідеї "підвішеної" кави вважають, що вона повинна поширитись, оскільки повноцінно зможе запрацювати лише у тому випадку, якщо стане масовою і звичною. Адже повинно статися якесь диво, особливо напередодні Новорічних та Різдвяних свят.
 На момент написання матеріалу стало відомо, що ізюмські кафе  "Раут" та "Наталі" погодились приєднатись до соціальної акції та повісити у себе на дверях "відкриті долоні".

comments powered by HyperComments