Лозівські вокалісти перемогли у міжнародному конкурсі

Неділя, 18 грудня 2011, 15:03
Хоровий ансамбль «Аніма» Лозівського училища культури та мистецтв (ЛУКіМ) переміг у конкурсі на честь відомого українського композитора і диригента 18-19 століть Дмитра Бортнянського. Конкурс проходив у Києві. Студенти ЛУКіМу змагалися з колективами відомих консерваторій та філармоній України.
Лозівські вокалісти перемогли у міжнародному конкурсі

Духовний хор Лозівського училища культури та мистецтв виступав у номінації «Хорові вокальні ансамблі», у якій і посів 3 місце. За словами керівника хору Тетяни Кагадей, досягнення її студентів стають ще вагомішими, коли усвідомлюєш, з якими професіоналами їм довелося боротися. Студенти з Лозової конкурували з представниками Одеської та Київської консерваторій та Чернігівського симфонічного хору.

Керівниця хору переконана, що заслуги її учнів могли б бути ще значиміші, коли б конкурс був чесним. Лозівські студенти розраховували лише на власні сили та вміння, а ось колективи з інших міст брали у свій склад вже іменитих вокалістів. Це суперечило умовам конкурсу. Утім, на рішенні журі не позначилося.

У Лозівському училищі культури та мистецтв вже давно навчилися поєднувати навчання та концертну діяльність. Директор ЛУКіМу Василь Чурилов переконаний, лише така насичена практика може зробити зі студентів справжніх артистів.

comments powered by HyperComments