Виставка «Зимова казка»: майстер-класи з виготовлення різдвяних ляльок у Харкові

Середа, 21 грудня 2011, 16:14
Виготовити ляльку-янголятка, ігрових та навчальних ляльок-мотанок можна було навчитися на виставці «Зимова казка», яка 20 грудня відкрилася в обласному центрі культури і мистецтва (на вул. Пушкінській, 62).
Виставка «Зимова казка»: майстер-класи з виготовлення різдвяних ляльок  у Харкові

Тут представлені лялькові казкові персонажі, дерев'яні та солом'яні іграшки, а також різдвяні писанки і петриківський розпис на зимову тематику.

У центрі Харкова на вулиці Пушкінській зазвучали традиційні слобожанські колядки. Коза зазивала перехожих в обласний центр культури і мистецтва на відкриття виставки народних іграшок «Зимова казка». Ряджені колядники – учасники фольклорного колективу «Муравський шлях» допомогли народним майстрам створити для харків'ян атмосферу зимових свят, що наближаються, і залучити відвідувачів на виставку.

У виставковому залі фольклорну колядну тематику підхопили юні артисти із зразкового етнографічного колективу «Мережка» Центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Мирослави Семенової. Вони виконали фольклорні посвячення Святому Миколаю, колядки, щедрівки та народні пісні, за допомогою яких відбувалося виховання дітей.

Виставка працюватиме до 20 січня за адресою: Харків, вул. Пушкінська, 62. Графік роботи: з 10.00 до 17.30 (з понеділка по суботу).

27 грудня 2011 року та 10 січня 2012 року об 11.00. відбудуться майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок керівника творчої майстерні «Коморка» Тетяни Масленнікової.

А майстри петриківського розпису проведуть власні майстер-класи під час роботи цієї виставки (дата і час проведення їх будуть відомі по мірі формування групи). Записатися на майстер-класи можна за телефонами (057) 700-26-62, (057) 728-16-47.

comments powered by HyperComments