"Україно-російський суддя": ви мене не запитуйте, тоді я не брехатиму

П'ятниця, 23 грудня 2011, 21:25
Михайло Бородін, суддя Апеляційного суду Харківської області (до березня цього року голова цього суду) протягом останніх семи років зміцнював українську законність з російським паспортом у кишені. На кричущий факт кілька років публічно звертав увагу народний депутат Юрій Кармазін та й, мабуть, не він один.
"Україно-російський суддя": ви мене не запитуйте, тоді я не брехатиму

Обласна прокуратура нарешті теж відшукала хвильку часу для з'ясування ситуації. Сайт   "Медиапорт"    повідомив про підсумок прокурорської роботи.

Наявність у Бородіна з осені 2004 року громадянства Росії встановлена, але суддя  "формально Кримінальний кодекс він не порушував", вважає прокуратура.

Олександр Кирилюк, колишній перший заступник прокурора Харківщини (зараз - прокурор Запорізької області) пояснив: "У липні поточного року слідчий  вирішив відмовити у порушенні кримінальної справи через те, що не підтвердився факт внесення суддею в які-небудь офіційні документи недостовірної інформації. У тих документах, які він заповнював в період з 2004 по 2011 рік, прямого питання щодо громадянства йому не ставилось."

Особисто М.Бородін на сьогодні російський паспорт вже здав, витративши, як він каже, на процес здачі два тижні (яких йому так бракувало для цього з 2004 року). Згаданий депутат Ю.Кармазін про порушення волав ще кілька років тому  і як юрист робив це письмово. Тобто прокуратура про паспорт Бородіна знала не один рік.

Особисто  харківський  "любитель"  РФ  у  мантії  чудово знає і текст Конституції України, і законодавство про статус судів, але ... ну якось не встигав скласти другий паспорт. Ніколи було, все  інших судив, адже навколо так багато порушників.

comments powered by HyperComments