Харківський аеропорт відновлює повноцінну роботу. Нове обладнання дозволяє працювати цілодобово за будь-якої погоди

Вівторок, 27 грудня 2011, 11:46
26 грудня 2011 року офіційно введена в експлуатацію основна частина світлосигнального і радіонавігаційного обладнання нової злітно-посадкової смуги (ЗПС) Міжнародного аеропорту «Харків».
Харківський аеропорт відновлює повноцінну роботу. Нове обладнання дозволяє працювати цілодобово за будь-якої погоди

Це дозволить використовувати її з повним навантаженням, зокрема, нова смуга аеродромного комплексу зможе приймати повітряні судна в будь-який час доби і в поганих погодних умовах.

Запроваджені раніше обмеження польотів зняті. В останній тиждень грудня буде відновлено рейси авіакомпаній з Об'єднаних Еміратів "Air Arabia" (рейс Харків-Шарджа), "flydubai" (рейс Харків-Дубаї), української МАУ (рейси Харків – Хургада, Харків – Шарм-ель-Шейх), які були тимчасово скасовані через ремонт старої і введення в експлуатацію нової ЗПС. 

Крім того, найближчим часом регулярні рейси за маршрутом Харків – Москва почне виконувати найбільша російська авіакомпанія “Трансаеро”.

Як вже повідомлялося, нова злітно-посадкова смуга Міжнародного аеропорту «Харків» прийняла перші рейси 29 листопада 2011 року. Ця подія ознаменувала завершення трирічного періоду великомасштабних будівельних робіт з реконструкції одного з найважливіших об’єктів транспортної інфраструктури Слобожанщини. Раніше були здані в експлуатацію привокзальна площа і новий пасажирський термінал (обидва – літо 2010 року), а також VIP-корпус і тимчасовий аеровокзал (обидва – осінь 2011 року). Довжина нової ЗПС складає 2500 м, що дозволяє їй приймати середньомагістральні повітряні судна Boeing та Airbus.

comments powered by HyperComments