У Покотилівському монастирі Української Греко-Католицької Церкви відбулись передноворічні нічні чування

Жанна Титаренко  |  Субота, 31 грудня 2011, 17:40
Служіння почалось о 17.00 і тривало до 5 ранку. Крім Святої Літургії відбулась оздоровча молитва і свята година. З 22.00 до 23.00 парафіяни молилися до ран Христових і вимолювали прощення гріхів.
У Покотилівському монастирі Української Греко-Католицької Церкви відбулись передноворічні нічні чування

Розпочав служіння отець монастиря чину Святого Василія Великого (ЧСВВ) Тадей. Він також відправив Службу Божу і причастив потребуючих на відпущення гріхів у передноворічні свята. У цей вечір багато людей мали приватні духовні розмови а також щиро сповідалися. Було досить відчутним прагнення парафіян цієї церкви до великого духовного свята зі спокоєм на душі і радістю.

 

Після першої Служби Божої відбулась оздоровча молитва, яку провів ієромонах ЧСВВ Йосиф (Щур). Саме в час цієї молитви люди не лише прохали фізичних сил для праці, а й намагалися пробачити своїх кривдників, прохали пробачення у Бога за власні лінощі, необов’язковість, гріховні вчинки і погані думки, що не дають спокою, штовхають на погані вчинки й руйнують добру подобу людини з середини.

Закінчилась оздоровча молитва освяченням води. Ієромонах Йосиф (Щур) щедро окропив присутніх у храмі й оголосив невелику перерву.

Свята година тривала з 22.00 до 23.00. У цей час парафіяни УГКЦ разом з ієромонахом Йосифом молилися до ран Христових. Після святої години відбулась проповідь Слова Божого.

На передранкову Службу Божу, що розпочалася о 4 ранку, залишилось дуже мало людей, але від цього служіння отці Василіяни не відмовилися і провели його зі щирою молитвою й радістю.

Наразі, в Покотилівському монастирі Української Греко-Католицької Церкви розпочинається Служба Божа, в час якої люди будуть дякувати за всі здобутки і дари в 2011 році, а також за прощення гріхів та благословення на Новий рік.

comments powered by HyperComments