Вслід за британським бурильниками до підземних скарбів Східної України потягнулись австралійці

Середа, 18 січня 2012, 13:20
"Korab Resources Ltd", австралійська компанія з видобутку корисних копалин, розглядає можливість покупки ліцензії на розробку родовища сланцевого газу в Східній Україні. Про це повідомляється в інформації цієї компанії, поширеній на Австралійській фондовій біржі.
Вслід за британським бурильниками до підземних скарбів Східної України потягнулись австралійці

Щоправда, яке саме родовище вподобали австралійці, представники "Korab" не уточнили.

 Цього року розвідку родовищ сланцевого газу в Україні починає знаменита британо-голландська нафтогазова компанія "Shell". Вона планує почати  буріння першої свердловини.

 Роботи  "Shell"  заплановані на шести родовищах, розташованих переважно в Ізюмському районі Харківщини та частині Донеччини: Шебелинському, Західно-Шебелинському та ін. Попередні дослідження показують, що у цій місцевості є хороші запаси сланцевого газу. Називається цифра від 1,5 до 2 трильйонів кубічних метрів запасів сланцевого газу він.

 Якщо "Shell" підтвердить попередні розрахунки, то  роботи вистачить всім: і іноземному інвестору, і місцевій компанії "Шебелинкагазвидобування". Загалом компанія задекларувала готовність вкласти в український сланцевий газ до 600 млн. дол.

 У свою чергу, австралійська "Korab Resources"  вже працює в Україні - через компанію "Lugansk Gold Ltd" вона володіє фірмою «Донецький Кряж», яка будує фабрику зі збагачення золотосульфідних руд Бобриківського родовища (Луганська область).

comments powered by HyperComments