Харків відвідали представники Громадської Палати України. Спроба створити Харківський координаційний осередок захисту громадян не увінчалась успіхом

Жанна Титаренко  |  Субота, 21 січня 2012, 01:17
Громадська Палата України на всеукраїнському рівні діє лише два місяці. Її осередки створені в 17 областях України. Метою цієї організації є координація дій та об’єднання зусиль представників різних громадських організацій задля вирішення спільних проблем.
Харків відвідали представники Громадської Палати України. Спроба створити Харківський координаційний осередок захисту громадян не увінчалась успіхом

Зустріч представників Громадської Палати України з мешканцями Харкова розпочалася у прес-центрі «Мост-Харьков».

Під час прес-конференції генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України, голова Громадської Палати України Петро Петриченко розкритикував соціальну політику чинної влади, прирівнявши її до політики соціального расизму.

«Згідно до норм споживчого кошику, українцю цілком вистачить  для збереження свого здоров’я 19 грамів свіжої риби на місяць. Така норма не влаштує навіть кота. А добова норма масла становить 13 грамів. У 1941 році для військовополонених німців ці норми були більшими», - зазначив Петро Петриченко.

Петро Петриченко також зазначив, що в Україні діє близько 40 тисяч різноманітних громадських організацій. Але в такому розрізненому вигляді вони не можуть суттєво впливати на рішення чинної влади і не можуть захистити свої конституційні права та права інших громадян України.

Керівник виконавчого комітету Громадської Палати України Неля Ткачук наголосила на тому, що коренем проблеми нездатності українського народу обирати гідну владу і впливати на її рішення є відсутність об’єднуючих цінностей і громадянська апатія.

«Розвиток людини, бізнесу і держави – складові розвитку громадянського суспільства. Соціальна політика не може проводитися лише державою», - додала Неля Ткачук.

Найближчим часом Громадська Палата України планує проводити громадські експертизи існуючих проблем і разом шукати вихід із них. Перша масова акція запланована на 1 травня поточного року.

Наступна зустріч уже безпосередньо з самими представниками різних громадських організацій відбулась у приміщенні ГО «Поступ». Після двох годин розмов навколо того, що називається родом, що нацією, а що духовністю, політикою тощо, ніяких конкретних кроків задля вирішення конкретних проблем узгоджено не було. Створення Харківського осередку Громадської Палати України теж відклалося на потім.

comments powered by HyperComments