Останній день циклу різдвяних свят завершився концертом автентичної музики

Жанна Титаренко  |  Субота, 21 січня 2012, 14:35
Співали і про народження Ісуса Спасителя, і жартівливі народні пісні. Ворожили і згадували народні традиції. А завершився захід майстер класом з народного танцю.
Останній день циклу різдвяних свят завершився концертом автентичної музики

 

Щедрівки й колядки у старовинних слобожанських костюмах виконав народний колектив автентичного співу «Калинонька» (с. Лиман Зміївського району).

Найбільше запам’ятався народний наспів про повагу до матері. Раніше, матір не можна було не лише ображати, а й щось погане думати про неї. Це вважалося за великий гріх.

Концертна програма, яка відбувалась в Харківському обласному центрі української народної творчості, перемежовувалася обрядовою і танцювальною музикою, яку виконував знаний на Слобожанщині гармоніст Іван Ярмак.

Народний колектив автентичного співу і танцю «Муравський шлях» найбільше здивував глядачів старовинною колядкою з козою. (В давнину, до хат також заводили когось із колядників переодягненого в козу. Ця коза була дещо нахабною, могла щось перекинути або розбити.)

Під час заходу також було згадано немало народних традицій. Розповіли й про ворожіння. Неодруженим глядачам для ворожіння давали квасолю.

Завершився захід майстер класом з народного танцю. На сцену зазивали всіх охочих глядачів і навчали їх елементам народної хореографії.

comments powered by HyperComments