Відновився судовий процес про пошкодження пам'ятного каменю УПА в Харкові

Неділя, 22 січня 2012, 16:01
Судовий процес тягнеться з 2006 року. Троє хлопців зі Євразійської спілки молоді за допомогою екскаватора пошкодили і закопали пам'ятний знак Української Повстанської Армії, який був встановлений 1992 року крайовою організацією Народного Руху України у Молодіжному парку Харкова.
Відновився судовий процес про пошкодження пам'ятного каменю УПА в Харкові

«Євразійців» захищають: комуністи, «вітренківці», проросійські організації, а також було клопотання від Харківської обласної та міської рад минулого скликання.

Постраждала сторона – перший голова обласної організації Народного Руху України, власник пам’ятного знака Володимир Пасічник.

Процес навмисно затягується. Адвокати обвинувачених зачитують багатогодинні заяви, які є по суті політичними. Роблять відводи прокурору, слідчому тощо. Звинувачувані то ховаються на кілька років в Росії то, як зараз, лягають на лікарняний.

Атмосфера у залі напружена. Представники звинувачуваних зриваються на крик, допускають образи, в наслідок чого суддя попередив адвокатів про вилучення їх з зали суду.

Від ХОО НРУ за ходом процесу спостерігає голова Харківської міської організації Народного Руху України Олександр Денисенко.

Прес-служба Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України і надалі буде інформувати про хід справи.

comments powered by HyperComments