Харків відвідав головний редактор телеканалу TVi Віталій Портников

Жанна Титаренко  |  Неділя, 22 січня 2012, 17:00
Після короткої презентації нової книги Віталія Портникова «Тюрма для янголів» відбулося живе спілкування з автором. Його запитували про все: і чому він не йде на вибори, і що потрібно зробити для підвищення морального рівня населення, і що потрібно для повноцінної роботи вільного журналіста, і багато-багато іншого. Віталій Портников щиро і конкретно відповів на всі запитання.
Харків відвідав головний редактор телеканалу TVi Віталій Портников

Назва книги «Тюрма для янголів» навіяна враженнями автора від відвідин одного з книгосховищ, яке у свій час совєтська влада організувала в колишньому  церковному приміщенні. Віталій Портников у якусь мить відчув, як намальовані на стінах ангели крізь стелажі старих книжок совєтської пропаганди тягнуться до людей.

З іншого боку, назва книги асоціюється з журналістською діяльністю автора.

«Відібрали частоти, обмежили аудиторію, і мало того, не всі глядачі розуміють, що ти від них хочеш…», - додав Віталій Портников.

Книга «Тюрма для янголів» є хронологічним продовженням «Богородиці у синагозі» й охоплює період часу від вересня 2006 до вересня 2011 року. Частину цих текстів можна знайти на шпальтах видань «Фокус» і «Лівий берег».

На запитання про те, чому б маючи гарний авторитет і довіру людей не піти на вибори, Віталій Портников відповів, що він не є фаховим юристом чи економістом, тому з такої діяльності може бути більше шкоди ніж користі. А з іншого боку, Віталій Портников наголосив на тому, що у депутатському кріслі він не бачить можливостей для кардинальних змін у державі. Тобто будучи журналістом, він зможе принести значно більше користі ніж будучи депутатом.

А про свободу слова Віталій Портников висловився так: «Не буває вільних журналістів у недемократичній країні».

Час зустрічі сплинув швидко. До автора книги з двох боків вишикувалася  черга за автографами. Хтось продовжував ставити питання, хтось дякував за візит, але були й ті, що звернулися до Віталія Портникова як до журналіста  з проханнями висвітлити на телеканалі  TVi низку місцевих проблем, за які не беруться інші.

comments powered by HyperComments