Харків відзначив День Соборності України

Жанна Титаренко  |  Неділя, 22 січня 2012, 22:19
Від молитов за Україну на ранкових службах в українських церквах Харкова до урочистих мітингів біля пам’ятника Тарасу Шевченка, каменя встановленого на честь проголошення Незалежності України, покладання квітів і живого ланцюга злуки.
Харків відзначив День Соборності України

 

Харківський осередок Народного Руху України відзначав День Соборності біля пам’ятника Тараса Шевченка об 11 ранку. Наступний захід відбувся біля каменя, встановленого на честь проголошення Незалежності України, що розташований неподалік одного з виходів станції метро «Університет». О 13 годині там зібралися представники Харківського осередку партії Конгресу Українських Націоналістів, громадського об’єднання «Поступ», козацтва та інших громадських організацій Харківщини.

Захід розпочався з молитви за Україну і проповіді, яку виголосив отець Української Православної Церкви Київського Патріархату Віктор (Маринчак). Потім слово мав пастор Харківської парафії «Всіх Святих» Української Лютеранської Церкви Віктор Хаустов. Він прочитав спеціальну молитву присвячену Дню Соборності України і закликав до єдності Христової та до єдності задля розбудови Української Державності.

«Пізнавайте правду, - і правда Вас вільними зробить», - процитував Віктор Хаустов зі Святого Письма і привітав присутніх мітингу з Днем Свободи, який цього року припав на 22 січня.

Серед інших промовців найбільше запам’ятався Харківський письменник, засновник пам’ятного знаку в Харкові на честь проголошення Незалежності України Володимир Пасічник. Обговорюючи поточну ситуацію в Україні, зокрема політичний, економічний і духовний занепад, він зазначив, що коли людина вийде на вулицю з величезним важким мішком і проситиме кожного перехожого, щоб поніс цей мішок за неї, то на це ніхто не погодиться, а якщо попросити піддати, щоб далі нести самому, то це допоможе майже кожен. Тому українці повинні працювати не покладаючи рук, і робити більше конкретних справ, в тому числі й у плані розбудови Соборної України, а не лише покладатися на чиюсь допомогу.

Наступний захід відбувся біля пам’ятника Тараса Шевченка. Там зібрались представники «Молодої Просвіти» та інших громадських організацій. Згадуючи Акт Злуки учасники акції взялися за руки і вишикувалися у довгу шеренгу.

comments powered by HyperComments