Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу щодо колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова

Четвер, 26 січня 2012, 16:05
26 січня прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови облдержадміністрації А. Авакова за фактом перевищення влади та службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України.
Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу щодо колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова

Досудовим слідством у справі встановлено, що А. Б. Аваков у січні 2009 року видав розпорядження про зміну цільового призначення сільськогосподарських земель, що є виключною компетенцією Кабінету Міністрів України, загальною площею майже 55 гектарів, до складу яких входили особливо цінні землі, чим завдав збитків державним інтересам у розмірі понад 3,2 млн. грн.Досудове слідство у справі доручено провести відділу з розслідування злочинів щодо корупційних діянь прокуратури області.

Про ці та інші резонансні кримінальні справи, порушені поточного року, в тому числі стосовно посадовців райдержадміністрації та митниці, розповів на брифінгу для журналістів начальник управління нагляду за додержанням законів спец підрозділами та іншими установами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та корупцією, прокуратури області Олександр Бібіков, який відповів на запитання представників мас-медіа.

comments powered by HyperComments