Для дітей Харківщини створено єдиний бібліотечно-інформаційний простір

П'ятниця, 27 січня 2012, 12:03
27 січня у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) відбулась урочиста церемонія відкриття Регіонального сайту дитячих бібліотек Харківської області «Бібліомістечко – дитячий простір».
Для дітей Харківщини створено єдиний бібліотечно-інформаційний простір

Створення цього сайту стало можливим завдяки гранту, який виграла бібліотека у квітні 2011 року в рамках програми «БІБЛІОМІСТ» – партнерської роботи Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерства культури і туризму України.

 Партнерами проекту «Бібліомістечко» є Управління культури і туризму обласної державної адміністрації, регіональні представники програми «Бібліоміст» у Харківській області, представники благодійних фондів і громадських організацій, деканат факультету бібліотекознавства та інформатики Харківської державної академії культури.

 На презентації  продемонстровано можливості нового веб-порталу, присутні могли ознайомитися з наявними ресурсами та корисними посиланнями. Сайт покликаний об’єднати зусилля всіх однодумців та партнерів проекту, спрямовані на вдосконалення бібліотечного сервісу та розширення спектру послуг дитячої бібліотеки.

Головна мета проекту – сприяння створенню позитивного іміджу сучасного бібліотечного закладу, привабливого інформаційного середовища для дітей та дорослих. Важливим напрямком функціонування сайту є консолідація бібліотечних фахівців та освітян, працівників соціального захисту у подоланні ізольованості дітей-інвалідів шляхом використання сучасних інформаційно-комунікативних технологій та ресурсів Інтернет.

comments powered by HyperComments