Суд ухвалив вердикт у примусовому порядку доставити на допит колишнього слідчого Генеральної Прокуратури України А. Белякова

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 30 січня 2012, 17:32
Колишній слідчий ГПУ має відповісти на низку питань у справі колишнього мера Карлівки Сергія Яковенка, якого було заарештовано напередодні виборів до місцевих рад. А. Белякова вже декілька разів викликали до Дзержинського районного суду міста Харкова, але колишній слідчий жодного разу не прийшов і причин неявки не пояснив.
Суд ухвалив вердикт у примусовому порядку доставити на допит колишнього слідчого Генеральної Прокуратури України А. Белякова

Сергія Яковенка було взято під варту більше року тому. Його звинувачують в отриманні хабара. Але грошей, які мітили люмінофором, ніде не знайдено. Також у матеріалах справи відсутній відеозапис обшуку речей заарештованого Сергія Яковенка. У деяких протоколах виправлена дата їх складання.

Адвокат обвинувачуваного В. Дралин і сам С. Яковенко вважають цю справу політичним замовленням. С. Яковенка вже більше року тримають під вартою в 40-місній камері СІЗО.  Суддя В. Федосенко постійно продовжує розгляд справи, призначаючи чергові засідання, посилаючись на те, що не може ухвалити остаточного рішення без допиту колишнього слідчого А. Белякова, який у свою чергу на виклики до суду жодного разу не з’явився.

Всі клопотання адвоката замінити запобіжні заходи підпискою про невиїзд були відхилені. Це пояснюють тим, що Сергій Яковенко буде чинити тиск на колишнього слідчого. Але за попередньою інформацією  А. Беляков мешкає в Запорізькій області. Очевидно, що будучи на підписці про невиїзд у Полтавській області в місті Карлівка, Сергій Яковенко не зможе розшукувати колишнього слідчого по інших областях і чинити на нього тиск.

Потерпілий, з якого начебто С. Яковенко вимагав хабар, лікується в психіатричній лікарні № 3 міста Харкова. Лікарі надали довідки, що ця особа за станом здоров’я не може відповідати за свої вчинки. На останніх трьох засіданнях не було не лише потерпілого, а й його адвоката.

До захисту політичного в’язня Сергія Яковенка долучилися представники Української Народної партії та громадянської ініціативи «Спільна Справа».  

comments powered by HyperComments