Харківські фахівці налагодили серійне виробництво "розумного" лічильника гарячої води

Четвер, 2 лютого 2012, 16:05
За постановою Кабінету Міністрів, централізоване гаряче водопостачання мусить оплачуватись в залежності від температури води, проте більшість вже встановлених лічильників здатна рахувати лише її загальну кількість.
Харківські фахівці налагодили серійне виробництво "розумного" лічильника гарячої води

Як відомо, вода в гарячих трубопроводах не завжди має  температуру вищу за 40º.  Якщо  температура гарячої води менша 40º , тоді послуга з підігріву води  не вважається наданою, тобто за неї аж ніяк не можна сплачувати як за гарячу воду; якщо ж температура в межах від  40º до 44º – така послуга оплачується на 70%; у межах від 45º до 49º – оплачується 90 % вартості; і лише вода з температурою  50º  і  вище підлягає  повній оплаті.

Фахівці виробничо-технічного центру «Прилад» – філіалу державного підприємства  «Харківстандартметрологія» організували серійне виробнитцтво в Харкові одного з перших вітчизняних  приладів обліку води, який може контролювати не лише її кількість, але й температуру.  Це  чотирьохтарифний електронний лічильник ЛВ-4Т.

 Він здатен періодично вимірювати температуру води та вносити відповідні дані до своєї електронної пам'яті. На запит власника новий лічильник повідомляє скільки і якої води було використано. Споживач отримує можливість сплачувати за реально отриману послугу гарячего водопостачання.

Прилад може бути використаний також у комунальному господарстві та промисловому виробництві. Його презентація в Харкові запланована на 9 лютого.

comments powered by HyperComments