Харків прагне подружитись з Європейською столицею культури-2012 року зі Словенії

Вівторок, 14 лютого 2012, 21:01
Сьогодні у Харківській міській раді підписаний Протокол про наміри встановлення партнерських відносин між Харковом та містом Марибор (Словенія). Незабаром, у березні, як передбачається, буде укладена повноцінна Угода про партнерство цих двох найбільших нестоличних міст своїх країн.
Харків прагне подружитись з Європейською столицею культури-2012  року зі Словенії

Мер Марибора Франц Канглер зазначив, що для його міста особливо важливо познайомитися з Харковом і почати співпрацювати з ним.
«Наше місто - це місто спорту, туризму й культури. Це одне з найкращих туристичних міст Словенії, і у 2012 році його було визнано столицею європейської культури. Я впевнений, що крім цих напрямків Харків і Марибор співпрацюватимуть і в економічній сфері», - підкреслив мер Марибора.

Згідно з протоколом про наміри, сторони повинні розробити та погодити проект Угоди про встановлення партнерських відносин, здійснювати взаємний обмін делегаціями, заохочувати участь представників обох міст в економічних, соціально-культурних, освітніх та інших заходах, що відбуватимуться  у Харкові та Мариборі.
Також у заході взяли участь Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Почесний консул Республіки Словенія в Харкові Анатолій Бондаренко.

Марибор вже має міста-побратими в Австрії, Великій Британії, Італії, Німеччині, Сербії, Хорватії.

________

Марибор - друге за розмірами та значенням місто Республіки Словенія, яка належить до Європейського Союзу,  НАТО і Шенгенської угоди. Населення міста - близько 110 тисяч осіб. Відоме з ХІІ століття, ще сто років тому більшість жителів міста становили австрійські німці. В  ХХ столітті  Марибор був значним центром важкої та військової промисловості.

Сьогодні Марибор - має міжнародне значення як центр туризму та зимових видів спорту.

Нинішній президент Словенії пан Данило Тюрк, який нещодавно відвідував Харків, народився у Мариборі.

comments powered by HyperComments