Харків – єдине місто в Україні, де відсутній обласний шахово-шашковий клуб

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 17 лютого 2012, 19:07
Харківська обласна федерація шахів зверталася з цього питання до голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, прем’єр міністра України Миколи Азарова і багатьох інших чиновників. Повернути приміщення обласному шахово-шашковому клубу, навіть, не обіцяють.
Харків – єдине місто в Україні, де відсутній обласний шахово-шашковий клуб

 

Про це та інше «Справжній варті» повідомив перший віце-президент Харківської обласної  федерації шахів Геннадій Круговой.

Зазначений клуб було відкрито у після військовий період по вул. Сумській,14. Шахи набували все більшої популярності і з часом приміщення стало дуже замалим. Клуб переїхав на пр. Правди, 10 (Южгіпроцемент), де і функціонував до 2008 року. У зазначеному році будівлю закрили на ремонт.

«За часів роботи шахово-шашкового клубу в ньому виросли видатні спортсмени сучасності: чемпіони світу та Європи, Заслужені майстри спорту України, переможці всесвітніх шахових олімпіад – Ольга Лєвіна, Володимир Савон, Вадим Вірний, Олександр Чернін, Михайло Гуревич, Алла Аграновська, Ігор Новіков, Юлія Макаренкова, Володимир Колеснік, Павло Ельянов, Олександр Моісеєнко, Анна Ушеніна. Ось далеко не повний перелік відомих шахістів Харківської області», - зазначив Геннадій Круговой.

Наразі, харківські шахісти збираються в метро, парках, у себе вдома і будь-де. Для більшості членів Харківської обласної федерації шахів, яка об’єднує понад 2500 членів, можливість грати в шахи регулярно, обмінюючись найновішими прийомами тактики та комбінаціями є відсутня.

Водночас Постанова Кабінету Міністрів України від 01.11.2011 № 3985-ІVпостановляє проголосити 20 липня Днем шахів в Україні, рекомендує Міністерству освіти і науки, молоді та спорту розглянути можливість введення факультативів із занять шахами у загальноосвітніх навчальних закладах, здійснювати щорічну підготовку відзначення на місцях Дня шахів в Україні. Дана постанова спрямована на розвиток шахового спорту. Але в Харкові шахісти продовжують триматися на власному ентузіазмі.

comments powered by HyperComments