Благоустрій міста до ЄВРО-2012 триває, але знову, тільки у вигляді рубок дерев у найбільш забруднених промислових районах міста

Ангеліна Русанова, член Ради ЕкГ «Печеніги»  |  Середа, 22 лютого 2012, 23:47
21 лютого відновились рубки на просп. Московський. Тепер - навпроти парку ім. Артема. Мешканців міста обурює той факт, що більшість знесених дерев - це здорові липи віком близько 30 років.
Благоустрій міста до ЄВРО-2012 триває, але знову, тільки у вигляді рубок дерев у найбільш забруднених промислових районах міста

 

З цього приводу члени Ради ЕкГ «Печеніги» направили відкрите звернення до Державної екологічної інспекції в Харківський області.

 «Начальнику Державної екологічної інспекції в Харківський області

Відкрите звернення

ЩОДО ВИРУБКИ ДЕРЕВ УЗДОВЖ МОСКОВСЬКОГО ПРОСПЕКТУ

14 лютого мешканці Московського району м. Харкова повідомили про рубку дерев вздовж автомобільної дороги (роздільної смуги) по просп. Московському, 191-193.

Станом на 17 лютого за цією адресою було знесено 17 дерев - діаметром від 23 до 48 см. Більшість знесених дерев - це здорові липи віком близько 30 років, які не потребують знесення.

21 лютого навпроти парку ім. Артема було знесено 7 дерев діаметром від 25 до 50 см.

Згідно «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної внаслідок знищення або пошкодження дерев і чагарників», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України № 559 від 8 квітня 1999р., шкода за знищення цих 24 дерев становить приблизно 14460 гривень.

Як нам стало відомо, рубки триватимуть.

Звертаємо Вашу увагу на те, що захисна смуга між проїжджими частинами автомагістралі грає велику роль в зменшенні негативного впливу викидів автотранспорту на здоров'я населення. Окрім цього, прямі одноманітні автотраси — дуже агресивне середовище для водіїв: на таких трасах зір водіїв стомлюється, що підвищує аварійну небезпеку. Тільки зелені дерева можуть нейтралізувати це агресивне середовище. Тож, знищення роздільної смуги дерев не тільки матиме негативний вплив на здоров'я людей, але й сприятиме виникненню аварій.

З огляду на викладене вище, просимо:

провести перевірку щодо відповідності знесених дерев таким, що досягли вікової межі;

перевірити додержання норм природоохоронного законодавства при знесенні зелених насаджень на просп. Московському 191-193 та просп. Московському 197б.

У разі їх порушення – вжити заходів щодо притягнення винних до відповідальності та відшкодування заподіяної шкоди в повному обсязі.

Відповідь просимо надати згідно діючого законодавства у встановлений законом термін»

comments powered by HyperComments