У Харкові відбулися збори Народної Ради України

Жанна Титаренко  |  Четвер, 23 лютого 2012, 22:32
Представники понад 10 областей України заявили про початок формування територіальних громад і загонів самооборони.
У Харкові відбулися збори Народної Ради України

Під час зборів було зазначено, що наразі територіальних громад не існує, тому всі депутати, прокуратура, міліція, податкова та інші державні органи є нелегітимними [Від редакції - територіальні громади в Україні - це жителі села, селища або міста, і вони, звичайно ж, існують. Жодного зв'язку між існуванням територіальних громад та податковою, прокуратурою, міліцією тощо за Конституцією немає. З депутатами, звичайно, зв'язок є, але з якого дива вони - депутати раптом нелегітимні?]. 

Виходячи з цього, представниця Асамблеї малого і середнього бізнесу Рімма Білоцерківська закликала всіх небайдужих громадян України долучитися до написання дієвих статутів територіальних громад і їх формування. Територіальні громади мають право відкликати обрану владу, обирати суддів і мати низку інших повноважень згідно з затвердженим статутом, який створює сама громада.

«Ми скоїли злочини проти своїх дітей, бо дозволили все розікрасти», - додала Рімма Білоцерківська, наголошуючи на тому, що окрім нас самих, ніхто ладу в цій державі наводити не буде.

Звісно, що не всі представники влади залишать теплі чиновницькі крісла добровільно, тому спробують докласти всіх зусиль, аби територіальні громади не були сформовані, - припустили учасники зборів Народної Ради України і повідомили про початок формування загонів самооборони.

Рімма Білоцерківська також повідомила, що Асамблеї малого і середнього бізнесу готує позов до Міжнародного Кримінального Суду, оскільки вся влада в Україні є нелегітимною (бо за Конституцією України влада формується лише після створення територіальних громад і затвердження їх статутів) і тому не має права брати кредити, продавати державне майно, ухвалювати закони тощо  [Від редакції - насправді в Конституції України такої норми немає. Територіальні громади, тобто жителі сіл, селищ, міст мають право на місцеве самоврядування - стаття 140. Незрозуміло, на чому грунтуються такі радикальні заяви про нелегітимність всієї влади].

comments powered by HyperComments