У Харкові відбувся брифінг на тему: «День захисників. За і проти»

Жанна Титаренко  |  Субота, 25 лютого 2012, 00:47
Більша частина учасників дискусії були проти святкування 23 лютого. Така позиція аргументувалася тим, що Україна є незалежною державою, тому свята мають бути, власне, українськими. Прихильники свята посилались на те, що дорослим юнакам варто частіше нагадувати про обов’язок захисту своєї держави, тому подібні свята ніколи не будуть зайвими.
У Харкові відбувся брифінг на тему: «День захисників. За і проти»

 

Дискусія відбувалась англійською мовою у приміщенні книгарні «Є». Попередньо планувалося майже весь час зустрічі присвятити обговоренню цієї проблеми. Але на темі 23 лютого зосередились ненадовго. Учасники зустрічі, якими була лише молодь, вирішили використати цей час цікавіше – розповісти одне одному про улюблені свята.

І ось тут, серед перелічених свят були Дні народження, Новий Рік, Різдво, 8 березня, Івана Купала, День закоханих, Пасха, День Незалежності України. Але жоден з учасників дискусії не назвав 23 лютого своїм улюбленим святом.

Під час обговорення також було зазначено, що 23 лютого дуже часто стає приводом попрохати подарунок або вживати спиртне.

Щодо святкування Дня української армії, то більшість учасників дискусії зголошувалися на тому, що це має припадати на 6 грудня. Ідея святкування Дня української армії 14 жовтня (на День Українського Козацтва, УПА і Покрову) більшістю підтримана не була.

comments powered by HyperComments