Лозівські школярі та вчителі проти скорочення уроків української

Четвер, 1 березня 2012, 13:53
Міносвіти і науки України може скоротити кількість годин української мови за рахунок інформатики та другої іноземної.
Лозівські школярі та вчителі проти скорочення уроків української

Скоротити у школах кількість годин на вивчення української мови і додати на інформатику та ще одну іноземну. Таку пропозицію вносять вчені Національної академії педагогічних наук, аби реформувати систему освіти. Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник подібні нововведення не відкидає.

Українська мова в українських школах може постраждати через бажання міністра Дмитра Табачника наблизити нашу шкільну освіту до європейської. Там більшість учнів вивчають дві іноземні мови.

«Але додати 9-10 уроків на тиждень не дозволяють фізіологічні норми. Тому на певні скорочення міністерство, можливо, піде», - це цитата очільника міносвіти Дмитра Табачника, взята з сайту BBC Ukrainian.

З такими змінами лозівські вчителі української мови не погоджуються. Педагог з 7 школи Олена Петренко говорить, українська мова – це наша культура, її відсутність спричинить деградацію нації.

Зараз у в 5-7 класах діти вивчають українську мову 3 години на тиждень, у старших класах – 2. Пропозиція вчених Національної академії педагогічних наук - всім учням українську викладали лише двічі на тиждень.

На думку вчителя української мови з Лозівського колегіуму № 2  Віти Ілющенко, цього буде недостатньо. Однак, якщо так станеться, колегіанти зможуть додатково вивчати українську на факультативах.

Деякі учні молодших і старших класів також впевнені, що зменшення уроків української мови піде не на користь. Діти хвилюються, що, погано знаючи мову, вони не зможуть добре складати іспити.

Знавець української культури та історії В'ячеслав Труш впевнений: система освіти потребує змін. Педагог схвалює збільшення кількості годин на інформатику та вивчення другої іноземної мови. Але робити це, за його думкою, треба розумно, не за рахунок погіршення знань учнів української мови. Якщо так станеться, то людей ніщо не буде тримати в Україні, говорить В’ячеслав Труш.

comments powered by HyperComments