Харківці відзначили Всесвітній День Молитви жінок

Жанна Титаренко  |  Субота, 3 березня 2012, 01:53
Кожного року у першу п’ятницю березня жінки моляться за постраждалих в часи війн і революцій, збирають пожертви для потребуючих і моляться за одну з країн світу, що входить до цього екуменічного руху жінок.
Харківці відзначили Всесвітній День Молитви жінок

 

2 березня жінки 170 країн світу молилися за Малайзію і її народ. Минулого року молилися за Чилі.

Започатковувала такі традиції Німецька Євангельська Лютеранська Церква (НЄЛЦ). Тож Харківська громада цього віросповідання теж долучилася до екуменічного руху жінок. Всі зібрані пожертви після Служби Божої будуть передані потребуючим Малайзії.

Після першої молитви присутні заходу і вірні НЕЛЦ ознайомилися з історією екуменічного руху жінок. Найбільше запам’яталося, що Всесвітній День Молитви (ВДМ) святкують більше ста років поспіль. А днями ВДМ відзначали у 170 країнах світу. Також існує Всесвітній комітет ВДМ, Європейський комітет ВДМ і низка регіональних комітетів. У Харкові ВДМ почали відзначати відносно недавно (лише 10 років тому).

(Символіка Малайзії та картина, що символізує триєдиного Бога)

Під час заходу також було зазначено, що за Україну вся світова спільнота жінок ще жодного разу не молилися. Заява з проханням про молитву за Україну надійшла лише рік тому, тому світова спільнота ще не встигла визначитися з тим, який саме рік припаде на Україну. Але Харківська громада НЄЛЦ молиться за Україну кожного богослужіння.

(Екуменічна молитва за Малайзію і її народ)

Для Малайзії і її народу харківці прохали міжконфесійного взаєморозуміння, толерантності, свободи слова, справедливості, духовного зростання нації та економічних гараздів.

Служіння перемежовувалося розповідями про Малайзію. Найбільше запам’яталося, що у цій країні розташований найстаріший у світі ліс, вік якого сягає 150 мільйонів років. Зараз цю територію віднесли до одного з 19 національних парків Малайзії.

(Під гербом напис латинською і малайською мовами в перекладі означає "В єднанні сила")

За розвитком Малайзія посідає 57 місце в світі. Одна п’ята державного бюджету припадає на фінансування освіти.

(13 смуг на полотнищі прапора символізують 13 штатів Малайзії)

Низка заходів була доповнена переглядом фільму про Малайзію, прослуховуванням гімну і молитвою, яку заспівав церковний хор Харківської громади НЄЛЦ на мелодику народів Малайзії.

(Театралізована сценка за біблійним сюжетом про вдову і суддю)

Завершилося служіння гімном Всесвітнього Дня Молитви.

(Символіка Всесвітнього Дня Молитви. Знак символізує людей, що одночасно стоять на колінах у різних частинах земної кулі)

comments powered by HyperComments