Мешканці окремих п’ятиповерхівок міста Лозова вимушені покидати власні домівки, бо їх заливає з даху

Середа, 7 березня 2012, 14:39
Дахи лозівських п’ятиповерхівок в 5-му мікрорайоні протікають, не зважаючи на ремонти.
Мешканці окремих п’ятиповерхівок міста Лозова вимушені покидати власні домівки, бо їх заливає з даху

Мешканці п’ятих поверхів будинків 13 та 23 на п’ятому мікрорайоні розгублені. Вони вже декілька років поспіль пишуть звернення — спочатку до “ДЕЗа”, потім — у “Житлову управляючу компанію” (ЖУК). Скаржаться на  діряві дахи. У деяких під’їздах 23-го будинку вода просочується аж до четвертого поверху.

Відповідь комунальників на звернення – поточний ремонт. Вони ставлять декілька латок, а вода усе одно тече. За словами Миколи Шуригіна, директора “КСК Лозова”, яке обслуговує будинки в 3 та 5 мікрорайонах, після таких латочних ремонтів 40 % людей змушені знову звертатись за допомогою та писати заяви.

Будинкам на п’ятому мікрорайоні — близько 30 років. Капітального ремонту вони не бачили, хоча термін експлуатації покрівельних матеріалів складає приблизно 15 років. У комунальників коштів вистачає лише на латки. Та й тих вони не можуть покласти більше 10 % площі  над однією квартирою, говорить Микола Шуригін, тому вони вигадують нові методи боротьби з протіканням: підкладають поліетилен, або роблять відводи для води.

ЖУК пропонує мешканціям організовувати ОСББ. Це спосіб отримати капітальний ремонт покрівлі. У 2012 році передбачені кошти на капітальні роботи тільки у тих будинках, у яких будуть створені об’єднання співвласників багатоповерхових будинків.

За словами головного інженера ЖУКа Дмитра Стусенка, вирішити проблему протікаючого даху лозівчани сьогодні можуть двома шляхами – створити ОСББ і дочекатись капітального ремонту за державні кошти або купувати необхідні матеріали за власні гроші. Обійдеться другий варіант приблизно у 30 тисяч гривень на під’їзд.

comments powered by HyperComments