Харків відвідав видатний український публіцист, заступник Голови ОУН (м) Богдан Червак

Жанна Титаренко  |  Субота, 10 березня 2012, 18:23
Під час презентації книги Богдана Червака «З цим переможемо» було повідомлено про підготовку до проведення Другого Конгресу Українських Націоналістів.
Харків відвідав видатний український публіцист, заступник Голови ОУН (м) Богдан Червак

На презентацію книги до Харкова також завітали представники Донецької та Луганської областей.

Зустріч розпочалася з сумної звістки про смерть Голови ОУН (м) Миколи Плав’юка.

«Мою позицію українського націоналіста сформували не батьки, а Микола Плав’юк, - зазначив Богдан Червак. – Під час першої розмови, навіть, було не зручно, що така людина витрачає на мене стільки часу…»

Далі мова йшла про поточну політичну ситуацію в Україні й поширеність української націоналістичної ідеології, в тому числі й на східних теренах України.

«2010 рік став переломним роком у боротьбі за Українську національну державу, - наголосив Богдан Червак. – Відчуття того, що незалежність України навічно, вже немає».

Аргументуючи сказане, Богдан Червак звернув увагу на Конституційну реформу Януковича, яка найближчим часом має бути проведена і втілитися в низку законів та підзаконних актів.

Богдан Червак вважає, що Конституційна реформа призведе до ліквідації ст. 10 про єдину українську державну мову та статей, що забороняють розміщення іноземних військових баз на території України.

«Домагатись треба не зміни Конституції України, а її виконання, в першу чергу, представниками влади», - додав Богдан Червак.

Презентуючи книгу «З цим переможемо», Богдан Червак пояснив, що під словом «цим» він має на увазі віру в Бога й ідею українського націоналізму.

«Духовна криза є головною. Все інше, – то похідне», - додав Богдан Червак.

Під час зустрічі також було зазначено, що сьогодні на часі проведення Другого Конгресу Українських Націоналістів. І головною проблемою проведення цього Конгресу є недостатня популяризація самої української націоналістичної ідеї.

Богдан Червак також зазначив, що в Україні вже діють цілі когорти так званих українських націоналістів, які пропагують у маси те, що українським націоналізмом не є і не може бути. Прикладом таких угруповань Богдан Червак вважає прихильників галицького сепаратизму, модерного ліберального націоналізму та організації «Патріот України» (найбільше відомі як скінгеди).

«Час існування двох ОУН уже минув. Тож ідейним ядром має стати єдина ОУН», - додав Богдан Червак.

comments powered by HyperComments