Відбулись збори Харківського осередку Всеукраїнського руху жінок

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 13 березня 2012, 00:33
Під час зібрання були сформовані першочергові завдання жіночого руху, запропоновано гімн і символіку та визначено час і місце наступної зустрічі.
Відбулись збори Харківського осередку Всеукраїнського руху жінок

Зроби розпочалися піснею Олени Дегтярьової «Україно моя». Рік тому ця дівчина заспівала пісню на власну музику і слова. А 4 грудня 2011 року вона потрапила під колеса автомобіля, що їхав на величезній швидкості. Дівчина загинула, а водія автомобіля, навіть, не розшукували і слідство справи ніхто не проводив. Тому саме цю пісню було обрано гімном жіночого руху. Представники декількох областей України вже підтримали такий варіант гімну.

Як символ Всеукраїнського жіночого руху було запропоновано велике сонце, на тлі якого намальоване дерево, під яким сидить красива жінка з довгим волоссям і немовлям на руках. Найближчим часом харківці мають намалювати запропоновану символіку і розмістити її в мережі Інтернет.

До Всеукраїнського руху жінок вже долучилися члени організації «Жіноча Січ», дружини тризубівців, які зазнали політичних репресій, представники різних громадських організацій та підприємці. На Харківському рівні за об’єднання жінок взялися представники громадянської ініціативи «Спільна Справа». Сьогоднішні збори вела координатор ГІ «Спільна Справа» у місті Харкові Антоніна Кравченко.

До Харківського руху жінок також долучилися представники і прихильники партії ВО «Батьківщина».

Першочерговими завданнями жіночого руху є боротьба проти корупції, свавілля у відділках міліції, судовій системі та проти політичних репресій. Жіночий рух має на меті домогтися прийняття закону, згідно до якого, у Верхоній Раді України має бути не менше 30 % жінок.

Найближчим часом представниці жіночого руху на Харківщині мають розпочати боротьбу проти знущання над пристарілими у пансіонатах та лікарнях.

Одним з напрямків руху є участь в акціях біля Качанівської колонії.

До жіночого руху можуть долучитися всі охочі жінки й обирати найрізноманітніші напрями діяльності, але всі ці дії мають підтримувати основну мету – звільнення держави від окупаційної влади і встановлення конституційного ладу в Україні.

Наступна збори руху жінок Харківщини відбудутьсяся 14 березня о 16.00 за адресою: м. Харків, вул. Мироносицька, 25.

comments powered by HyperComments