Харків відвідав голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 19 березня 2012, 21:48
Анатолій Гриценко поділився своїм баченням узгоджених дій опозиційних сил на виборах. Партія «Громадянська позиція» повідомила про готовність до відкритих виборчих списків і праймеріз.
Харків відвідав голова партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко

Під час прес-конференції Анатолій Гриценко зазначив, що спроби згуртувати опозиційні сили поки що не увінчалися успіхом. Причиною того є нестерпне бажання лідерів опозиційних партій бути «гетьманами». Але переговори про об’єднання повністю ще не завершено, тому є шанси, що певна частина опозиційних сил таки об’єднається.

Партія «Громадянська позиція» вже розпочала підготовку матеріалів для відкритого партійного списку кандидатів у депутати Верховної Ради України.

За словами Анатолія Гриценка, кожен кандидат у депутати має надати свою біографію, документи про освіту й оприлюднити це на партійному сайті. Крім того, кандидат у депутати від партії «Громадянська позиція» має бути лише громадянином України.

«Якщо хтось скаже неправду про своє громадянство чи біографію, така людина буде виключена з партійного списку», - додав Анатолій Гриценко.

Також було зазначено, що партія «Громадянська позиція» погоджується на праймеріз. Тобто, щоб список кандидатів у депутати від партії був не лише відкритим, а й обирався її членством шляхом таємного голосування. Анатолій Гриценко також повідомив про свою готовність вести переговори з громадськістю і щодо напіввідкритих праймеріз. Тобто щоб у формуванні списку брали участь не лише члени партії, а й представники різних громадських організацій.

У своїй промові Анатолій Гриценко наголосив на тому, що його основною метою не є здобуття першого номеру в партійному списку, тому якщо це місце посяде хтось інший, він не відмовиться допомагати цій людині.

comments powered by HyperComments