Лозівські школярі попросилися до міліції на екскурсію

П'ятниця, 6 квітня 2012, 08:54
Для учнів Лозівського ліцею № 4 працівники Лозівського міського відділу міліції влаштували день відкритий дверей.
Лозівські школярі попросилися до міліції на екскурсію

Зазвичай співробітники міліції самі ходять по школах та читають лекції, а тут діти самі зацікавились. Кажуть: побували у усіх музеях та у багатьох установах міста. Тепер прийшли до міліції.

Правоохоронці розпочали екскурсію з демонстрації технічних засобів, які самі застосовують. Це були макети пістолетів, каски, бронежилет, гумова палка.

Співробітники міліції розповіли учням про свою роботу, дали приміряти 4-кілограмовий бронежилет, потримати та сфотографуватись зі зброєю. А ще попередили про небезпеку на дорозі та пояснили, чому погано вживати алкоголь.

Учням показали свій музей, штрафмайданчик з розчавленими машинами та автозак — автомобіль для перевезення ув'язнених. Дев'ятикласники по черзі оглянули спецтранспорт. Зізнались, що проїхатись у ньому не хотіли б.

Начальник відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх Денис Моспанюк говорить: ”Усі екскурсії, які проводяться у нас на території райвідділу, проводяться з профілактичною метою, з метою попередження правопорушень з боку неповнолітніх. Зараз тривають весняні канікули. Хотілося б звернути увагу дорослих, аби вони частіше контролювали своїх дітей”.

За словами Дениса Моспанюка, окрім пізнавального інтересу, подібні екскурсії несуть у собі ще один - можуть заохотити учнів подальшому піти працювати до міліції. Однак більшість екскурсантів таких намірів не виявляють. Говорять, мріють про інші професії. Але закон пообіцяли не порушувати.


comments powered by HyperComments