У Харкові розпочався протест проти завищених тарифів «Жилкомсервісу»

Жанна Титаренко  |  Субота, 7 квітня 2012, 10:16
Цього разу мешканці Харкова вимагають «Жилкомсервіс» враховувати не лише справність ліфтів, стан дахів і підвалів, а й наявність дерев на прибудинкових територіях.
У Харкові розпочався протест проти завищених тарифів «Жилкомсервісу»

 

Згідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 31 серпня 2010 року № 653, дворові території мікрорайонів мають бути озеленені. Ширина площі смуги зелених насаджень навколо житлового будинку має становити не менше 5 метрів (дозволяється висаджувати не з усіх боків будинку, але загальна площа має співпадати з нормою).

У наказі також ідеться про наявність дитячих ігрових майданчиків, що мають розміщуватися на відстані не менше 12 метрів від вікон житлових і громадських будівель та відокремлюватися по периметру смугою зелених насаджень шириною не менше 3 метрів.

Харківці вимагають дотримання цього наказу у повному обсязі. А мешканці тих будинків, де прибудинкові території відсутні, або озеленення є недостатнім, вимагають переглянути тарифи «Жилкомсервісу».

«Якщо на кожного мешканця будинку немає по 17 метрів квадратних зеленої крони дерев, це є порушенням санітарних норм прибудинкових територій. Якщо «Жилкомсервіс» вимагає платню за свої послуги, то нехай захищає дерева від нелегальних вирубок, насаджує нові дерева й кущі і належним чином дбає про озеленення прибудинкових територій», - заявляють організатори громадянського руху проти завищених тарифів «Жилкомсервісу».

Протест розпочався з написання Актів-Претензій до КП «Жилкомсервіс». Один з Актів, який може слугувати зразком для інших мешканців Харкова, розміщено нижче:

Головним організатором протесту проти завищених тарифів «Жилкомсервісу» є Олена Решетько. Якщо Ви впевнені у тому, що послуги КП «Жилкомсервіс» не відповідають щомісячній оплаті, звертайтесь за допомогою (пишіть на адреси:  zhanna.morta@gmail.com та rechetko@i.ua).  

comments powered by HyperComments