Майже кожна шоста книга України видається в Харкові

Понеділок, 9 квітня 2012, 16:12
В Україні минулого року було видано 22 тис. найменувань книг, загальним накладом понад 40 млн. екземплярів. У Харківській області - понад 3,5 тис. найменувань книг, загальним накладом понад 12 млн. примірників.
Майже кожна шоста книга України видається в Харкові

Про це сьогодні повідомила на брифінгу Вікторія Маренич, начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації. Тобто, у видавництвах Харківщини друкується майже кожна шоста книга України (понад 16 % за назвами) та 30 % - за тиражами.

За її словами, видавництвами  Харкова та Харківської області видається найбільша кількість навчальної та художньої літератури, насамперед, літератури для дітей.

«Я вважаю,це дуже добре, що Харків посів такі рубежі і дуже стабільно їх утримує. Тому що робити книгу для дітей набагато складніше, ніж для дорослих. Адже дитину потрібно книгою зацікавити, бо прищепити дитині любов до книги можливо лише коли вона починає її розглядати і в тактильних відчуттях отримувати інформацію. Це те, що на сьогоднішній день роблять харківські видавництва. Це те, чим вигідно відрізняється книга харківських видавництв в Україні», - зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА.

Також Вікторія Маренич додала, що в Україні дуже багато різних заходів відбувається за участю книговидавництв Харкова і Харківської області. В цьому місяці в Харкові відбудеться фестиваль «Світ книги», де будуть представлені не лише харківські видавці, але й їх колеги з різних регіонів України.

comments powered by HyperComments