У дворі багатоквартирних будинків, що розташовані по проспекту Л. Свободи, вирубано 15 тополь

Жанна Титаренко  |  Середа, 11 квітня 2012, 17:49
Дорослі дерева давали затінок і чисте повітря мешканцям будинків №34 та №32, що розташовані по проспекту Людвіга Свободи. Після виклику міліції невідомі особи залишили напиляні стовбури і втекли.
У дворі багатоквартирних будинків, що розташовані по проспекту Л. Свободи, вирубано 15 тополь

Про це та інше «Справжній варті» повідомили члени Харківського осередку Народного Руху України.

За словами Лілії Сафарової, вирубка тополь сталася сьогодні у першій половині дня. Зрізи дерев є цілком здоровими і місцеві мешканці прилеглих будинків згоди на вирубку не давали.

Аби з’ясуввати чи причетні до даної вирубки чиновники, захисники дерев звернулися в Департамент житлового господарства м. Харкова.

Відповідальна за видачу актів на вирубку дерев Юлія Максимчук пообіцяла роз’яснити ситуацію не пізніше ніж наприкінці робочого дня. Після цього на телефонні дзвінки ніхто не відповідав.

Тож інформацію про те, чи надавав Департамент житлового господарства м. Харкова дозвільні документи на вирубку, Департамент відмовляється оприлюднювати і коментувати.

Не дочекавшись бажаної відповіді, захисники дерев звернулись на гарячу урядову лінію Кабінету Міністрів України. Настільки будуть виконані обіцянки цієї державної установи дізнаємося пізніше.

Натомість у Херсонській області, за вирубку 15-ти тополь спеціалісти Держекоінспекції нарахували товариству з обмеженою відповідальністю «ТРЦ Фабрика» майже 42 тис. грн. збитків. Посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зараз Держекоінспекцією готується претензія для відшкодування завданих збитків навколишньому природному середовищу.

comments powered by HyperComments