У Харкові пройде фольклорний фестиваль «Покуть»

Вівторок, 24 квітня 2012, 14:01
Фестиваль традиційного фольклорно-обрядового мистецтва «Покуть» відбудеться 27 квітня (початок о 13:00) у парку «Юність» по вул. Полтавський шлях, 196.
У Харкові пройде фольклорний фестиваль «Покуть»

У рамках фестивалю пройде виставка творів народного мистецтва - крашанок, вишиванок, виробів з лози, предметів гончарної майстерності. Також покажуть виставку українських кулінарних страв та випічки, традиційних для святкування православних свят на Слобожанщині.

Крім того, відбудеться презентація традиційного і стилізованого фольклору - українських обрядів, свят, звичаїв, пісень, танців.

У фестивалі візьмуть участь учні шкіл, вихованці дошкільних і позашкільних закладів освіти Ленінського району, творчі колективи з Дергачів та Нової Водолаги Харківської області, Воронезької та Курської областей Росії.

Як повідомляють організатори, мета фестивалю - популяризувати культурну спадщину Слобожанщини, зацікавити студентів, учнів, дошкільнят та їхніх батьків українською культурою, її звичаями, виховати у дітей та молоді шанобливе ставлення до природи, історії свого народу.

comments powered by HyperComments