Харківці пікетували обласну психіатричну лікарню №3. За захистом звернулася ще одна потерпіла від примусового лікування

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 24 квітня 2012, 18:10
Учасники акції протесту вимагали негайного звільнення всіх незаконно госпіталізованих людей та належного людяного поводження з хворими.
Харківці пікетували обласну психіатричну лікарню №3. За захистом звернулася ще одна потерпіла від примусового лікування

Плакати з написами: «Геть репресивну психіатрію», «Звільніть харківського кобзаря Олексія Грущенка», «Припиніть знущання», «Звільніть незаконно госпіталізованих» розгорнули біля адміністративного корпусу лікарні о 12 годині дня.

Учасники пікету заявили про нелюдське поводження медперсоналу з хворими та незаконне утримування у закритих відділеннях двох людей.

Резолюцію пікету учасники акції протесту вручили заступнику головного лікаря з медичної частини Ользі Смирновій.

Коментувати ситуацію з порушенням прав людини у стінах Харківської обласної психіатричної лікарні №3 Ольга Смирнова категорично відмовилася.

Після пікету адміністративного корпусу учасники акції протесту пішли до закритого жіночого відділення №10. Якраз у цей час санітари з кількома хворими несли обід. Побачивши відеокамеру і групу людей з теками документів одна жінка побігла до них і поскаржилася на примусове утримування у закритому відділенні. На жінку одразу накинулися санітари і погнали її до корпусу. Жінка встигла викрикнути своє ім’я та прізвище – Наталія Сукачова.

Дехто з учасників акції протесту пізнали цю жінку. Наталія Сукачова постійно брала участь у різних пікетах проти дій влади та порушень прав людини. 

comments powered by HyperComments