«Зелений фронт» повідомив про нові місця запланованих вирубок і запропонував методи боротьби проти знищення зелених насаджень

Жанна Титаренко  |  Четвер, 26 квітня 2012, 23:23
На зборах координаційної ради «Зелений фронт» створив декілька робочих груп і прозвітував про роботу організації за останній тиждень.
«Зелений фронт» повідомив про нові місця запланованих вирубок і запропонував методи боротьби проти знищення зелених насаджень

Під час зборів було повідомлено, що неподалік кола трамвайних колій (що на Одеській) вирубано основну частину дерев. А напроти Парку Горького – знято трамвайні колії (для розвороту трамваїв). Члени «Зеленого фронту» вважають, що ці трамвайні колії  зняли саме для того, аби передати звільнену земельну ділянку під забудову. Найближчим часом на цій ділянці очікуються масові вирубки.

Аби хоч якось протидіяти черговому знищенню дерев у Парку Горького «Зелений фронт» вирішив проінформувати мешканців найближчих, до загроженої ділянки, будинків і налагодити систему оповіщення між місцевими мешканцями й членами громадської організації. Для належного виконання цього завдання було створено окрему робочу групу.

Головуючий зборів Олег Перегон також повідомив, що у дозволах, які видають на вирубку дерев, зазвичай, не вказують кількість аварійних дерев і відновлювальну вартість – ці рядки документів залишають пустими (незаповненими).

А для того, щоб якомога раніше дізнаватися про заплановані вирубки, «Зелений фронт» вимагатиме, щоб представників цієї організації було включено до складу комісії з видалення зелених насаджень при Департаменті комунального господарства Харківської міської ради.

На зборах координаційної ради «Зеленого фронту» було запропоновано рекомендувати до комісії фахового біолога Олену Головко.

Також було повідомлено, що в Донецьку та низці інших міст України представники громадськості вже ввійшли до складу комісій з видалення зелених насаджень при департаментах комунального господарства міських рад.

comments powered by HyperComments