У Харкові почалась Друга Українська Вікіконференція

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 27 квітня 2012, 13:35
Автори фото і текстових матеріалів Вікпедії тепер зможуть стати відомими особистостями. Але за бажанням кожен автор може залишатися анонімним. Ще однією новинкою є те, що студени Харківськго національного університету ім. Каразіна замість рефератів зможуть писати матеріали до Вікіпедії, які будуть оцінюватись викладачами вишу.
У Харкові почалась Друга Українська Вікіконференція

Про це та інше під час Другої Української Вікіконференції розповіли голова правління громадської організації "Вікімедіа Україна" Євген Букет та чен-правління, прес-секретар "Вікімедіа Україна" Сергій Петров.

Автори текстів і фотоматеріалів не можуть претендувати на якісь гонорари, але завдяки Вікіпедії їх імена можуть стати відомими. А ті користувачі, які використовують матеріали української Вікіпедії тепер мають посилатися не лише на Вікіпедію, а й на автора використаного матеріалу.

Під час Вікіконференції також було повідомлено, що в Україні започатковується вільна ліценія. Під вільною ліцензією вже видано дві книги  - опера "Сокіл" Дмитра Бортнянського та посібник "Як редагувати Вікіпедію", презентація яких відбулася сьогодні.

Під вільною ліцензією може видаватись будь-яка книга, навіть з комерційною метою, але тільки в тому випадку, коли автор не претендує на роялті, і на це є відповідний документ. В той же час, видавництво має вказувати ім'я та прізвище автора, або його псевдонім.

1 травня в українській Вікіпедії стартує "Місяць Слобідської України". На цей час громадська організація "Вікімеда Україна" спільно з Національною спілкою краєзнавців України планує провести низку етнографічних експедицій.

На запитання про те, чи може до Вікіпедії потрапити безглузда стаття або правка, учасники Вікіконференції однозначно відповіли, що ні, оскільки редактори Вікіпедї чергують цілодобово і кожні три хвилини переглядають нові дописи і правки.

А правки до українсьої Вкіпедії може вносити кожен охочий користувач Вікіпедії, навіть, не реєструючись на цьому інтернет-ресурсі. Редкція Вікіпедії переконана в тому, що такі правки приносять значно більше користі, ніж шкоди. А користуються сторінками української Вікіпедії значно частіше ніж іншими енциклопедіями - 35-40 мільйонів переглядів різних сторінок за місяць. Пік припадає на грудень  - до 49 мільйонів переглядів за місяць.

 

comments powered by HyperComments