Пенсійний фонд уже декілька місяців поспіль чинить репресивний тиск на Харківську громадську діячку Олену Решетько

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 8 травня 2012, 11:12
Олена Решетько займається проблемами екології, зокрема, викидами Харківського коксового заводу та чинить опір проти вирубки зелених насаджень. Тепер з її пенсії щомісяця вираховують по 555 гривень. Жінка 6 днів відходила в Пенсійний фонд Харківської області, але змістовного пояснення так і не отримала.
Пенсійний фонд уже декілька місяців поспіль чинить репресивний тиск на Харківську громадську діячку Олену Решетько

Саме за зверненнями Олени Решетько Харківська екологічна інспекція нарахувала понад 300 тисяч гривень збитків внаслідок вирубки дерев в екологічно забрудненому мікрорайоні Харківського коксового заводу. Звісно, що представників екоінспекції довелося не лише викликати, а й підводити до кожного свіжого пня та допомагати замірювати його товщину.

Олена Решетько також неодноразово зверталася в Державне управління охорони навколишнього природного середовища, Міністерство Надзвичайних Ситуацій та низку інших державних інстанцій і чиновників.

Врешті решт було виявлено, що Харківський коксовий завод лише за показниками забруднення грунтів завдав шкоди на суму, що перевищує 14 мільйонів гривень.

Увесь час Олена Решетько намагалася привернути увагу громадськості до екологічних проблем у місті Харкові, неодноразово зверталася у ЗМІ та оприлюднювала отримані з держустанов відповіді, акти порушень екологічного законодавства тощо.

Проблеми з Пенсійним фондом почалися тоді, коли Олена Решетько почала вимагати статистику смертності, розчленовану за поліклініками міста Харкова (для того, щоб можна було порівняти, настільки показники смертності в екологічно забрудненому мікрорайоні Харківського коксового заводу відрізняються від інших частин цього міста).

«Коли я отримала пенсію на 500 гривень менше, спершу я подумала, що це вийшов якийсь новий указ Азарова про зменшення пенсій або ж у Верховній Раді так вирішили. Це мене дуже засмутило. Але переглянувши останні публікації в мережі Інтернет я зрозуміла, що таких указів не було», - згадує Олена Решетько.

Тоді жінка звернулася до відділення Пенсійного фонду і попрохала надати пояснення того що сталося. Працівники Пенсійного фонду надавати пояснення відмовились, посилаючись на те, що Олена Решетько прийшла не в день прийому громадян.

Жінка 6 днів відходила в Пенсійний фонд Харківської області, але змістовного пояснення так і не отримала. Відомо стало лише те, що відрахування з пенсії здійснюються за якимось рішенням суду.

Але копію виконавчого листа, виписаного на підставі рішення суду, Олені Решетько так і не надали. Скільки ще місяців будуть вираховувати по 555 гривень з кожної пенсії покищо невідомо.

Олена Решетько подала позов до суду на виконавчу службу, оскільки про судове засідання, рішення суду і виконавче провадження їй нічого не повідомляли.

Пенсійний фонд і виконавча служба на звернення Олени Решетько надали відповіді такого змісту: до Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень дане провадження не внесено; на дії виконавчої служби маєте право подати до суду. Повні копії відповідей розміщені нижче у вкладених файлах.

comments powered by HyperComments