У центральній частині Харкова обвалилася стіна старого будинку. Загинула одна людина.

Жанна Титаренко  |  Середа, 9 травня 2012, 21:29
Обвал правої стіни старого будинку, розташованого по вулиці Жовтневої Революції, 5 трапився вчора (8 травня) десь о 22.30. Коли стіна почала обвалюватися на вулиці зчинився галас. Мешканець сусіднього будинку відчинив двері, вибіг на вулицю і його засипало уламками.
У центральній частині Харкова обвалилася стіна старого будинку. Загинула одна людина.

 

Рятувальники знайшли тіло загиблого 33-річного чоловіка і врятували з-під уламків його бабусю.

Мешканці сусіднього будинку, що розташований по вулиці Жовтневої Революції, 7а почули сильний гуркіт і запах газу. Через завалений вихід одній сім’ї довелося вилазити зі своєї квартири через вікно.

Трьом сім’ям довелося ночувати у мешканців прилеглих будинків. Бабусі загиблого спочатку запропонували залишитися у пансіонаті для пристарілих, але вона відмовилась. Потім їй запропонували нове помешкання, але бабуся загиблого написала відмову, пояснюючи це тим, що полупідвальне приміщення у жалюгідному стані не може бути компенсацією втраченої квартири і внука, який її доглядав.

За словами мешканців сусідніх будинків, перший обвал трапився 28 квітня поточного року. Представники місцевої влади та начальниця Червонозаводського районного ЖЕКу пообіцяли демонтувати старий будинок після травневих свят.

От і дочекалися. Три сім’ї з малими дітьми простояли цілий день на вулиці. Нового помешкання їм ніхто не пропонує, готелів чи гуртожитків на час евакуації – теж. Їх будинок обіцяють трішки підремонтувати і найближчим часом дозволити повернутись до своїх квартир.

Місцеві мешканці стверджують, що будинок, який обвалився (№5) та сусідній до нього (№7а) були побудовані у 1800-х роках, тому після того що сталося, будинок №7а теж є аварійним.

Сьогодні, близько 16 години була проведена повна демонтація стін будинку по вул. Жовтеневої Революції №5. Наразі тривають роботи з вивезення уламків.

comments powered by HyperComments