Кримська телекомпанія "Черноморская" почала транслювати харківські новини

П'ятниця, 11 травня 2012, 14:17
Телерадіокомпанія "Черноморская" почала трансляцію новин опозиційної харківської телекомпанії "АТН" на території Криму, а також Києва та низки інших міст України.
Кримська телекомпанія "Черноморская" почала транслювати харківські новини

Про це повідомив на зустрічі з журналістами директор ТОВ "Телекомпанія "АТН", заслужений журналіст України Олег Юхт.

"В Харкові нам не дають передавати сигнал на власний передавач. Але ми маємо технічну можливість передавати сигнал до будь-якої іншої точки світу", – поясниш Юхт.

За його словами, ТРК "Черноморская" веде мовлення через супутник, тому харківські новини зранку та ввечері можна побачити не лише в Україні, в том числі, у Харкові, але і в Європі. Крім того, програму Чорноморської ТРК можна додати до списку каналів кабельного телебачення.

Свій власний ефір, каже Юхт, телекомпанія "АТН" захищає в судах. Зокрема, Харківський апеляційний господарський суд задовольнив позов "АТН" про захист  честі та гідності проти програми "Экспертиза", яка на деяких місцевих каналах розповсюдила неправдиву інформацію про діяльність телекомпанії.

Зараз подана апеляція на постанову окружного адміністративного суду міста Києва за позовом  про відновлення подачі телевізійного сигналу.

У вересні 2011 року три харківських канали, відомі як опозиційні – "Фора", "Право-А/ТВК", "Телекомпанія "АТН" – були примусово відключені від ефіру. Влада Харкова тоді пояснювала журналістам, що справа в господарських спорах між співласниками каналів. Організації "Репортери без кордонів", "Стоп, цензура", правління Харківської обласної організації НСЖУ виступили на захист названих телеканалів.

comments powered by HyperComments