Мешканці Східної України щиро вдячні за нові книжки про справжню історію вояків УПА та Другої Світової війни

Жанна Титаренко  |  Середа, 16 травня 2012, 11:51
В рамках акції "Українська книга учням Східної України" харківські активісти ГІ «Оновлення країни» подарували книжки патріотичного напрямку Мерефянській загальноосвітній школі № 5 (ліцею).
Мешканці Східної України щиро вдячні за нові книжки про справжню історію вояків УПА та Другої Світової війни

«Ми вже не перший рік проводимо подібні просвітницькі заходи, особливо в сільських бібліотеках, де основна маса книжок – залишки з радянського минулого. Дуже важливо, щоб діти знали справжню історію, виховувались на прикладах патріотизму, самопожертви, з почуттям відповідальності за свою землю та свій народ», – зазначає учасниця проекту, координатор «Оновлення країни» у Харкові Олена Дюженко.

А ось такими є відгуки старшокласника Мерефянського ліцею: «Книжки до нашої школи подарували напередодні 9 травня. У ці дні дуже багато говорять про українську історію, але якось дуже нав’язливо. Завжди хотілося якось відгородитися від цього. Але нові книжки були настільки цікавими, що я їх читав. Дуже сподобались оповідання Леоніда Мосендза про боротьбу проти більшовиків, арешти та «Березневі дні Карпатської України» Василя Филиновича. Дякую організаторам акції за книги».

До шкільної бібліотеки також потрапили книжки відомого українського публіциста Віктора Рога, щомісячні журнали «Визвольний шлях», праці ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова та багато іншої патріотичної літератури.

Подібні підбірки книжок, за сприяння громадсько-політичного діяча, лідера Громадської ініціативи «Оновлення країни» Валентина Наливайченка, отримали ще декілька шкіл у Донецьку, Макіївці та Красному Лучі Луганської області.

comments powered by HyperComments