«Нас вбили до Євро-2012»: захисники тварин вийшли на Майдан Свободи

Жанна Титаренко  |  Середа, 16 травня 2012, 14:58
Пікетування Харківської облдержадміністрації захисники тварин намагалися провести напроти спеціального прозорого павільйону, де зараз встановлено Кубок Чемпіонату Європи з футболу. В акцію втрутились працівники міліції.
«Нас вбили до Євро-2012»: захисники тварин вийшли на Майдан Свободи

Про це та інше «Справжній варті» повідомила одна з учасниць акції протесту проти жорстокого знищення безпритульних тварин Юлія Юдіна.

«Акцію протесту намагалися провести саме біля Кубка UEFA задля того, аби привернути увагу харківців та гостей міста до проблеми масових отруєнь безпритульних тварин напередодні Євро-2012. Однак працівники міліції намагалися взагалі заборонити проведення акції, посилаючись на положення міськради «Про проведення масових акцій і заходів у місті Харкові». Пікет довелося проводити на пішохідному переході напроти Харківської облдержадміністрації», - повідомляє Юлія Юдіна.

Учасники акції протесту тримали плакати з зображеннями вбитих тварин і написами: «Ми не дожили до Євро», «Нас вбили до Євро-2012», «Ні Євро на живій крові» тощо.

Захисники тварин також закликали мешканців та гостей міста бойкотувати проведення Євро-2012 у Харкові.

Під час пікету Харківської облдержадміністрації також були висловлені вимоги захисників тварин до місцевих чиновників. Зокрема, організувати перевірки фінансової документації комунальних служб, яким доручено регулювати чисельність безпритульних тварин; видати наказ про введення мораторію на фізичне знищення безпритульних тварин комунальними службами та зобов’язати правоохоронні органи розслідувати факти отруєнь і відстрілів тварин.

comments powered by HyperComments