В Харкові утворився новий громадянський рух Екоцид.net

Жанна Титаренко  |  Середа, 16 травня 2012, 23:56
Мешканці прилеглих вулиць до Харківського коксового заводу вирішили боротися за право на екологічну безпеку разом. Сьогодні відбулись перші збори громадянського руху Екоцид.net, які вела очільниця екологічного громадянського спротиву в мікрорайоні заводу Шевченка Олена Решетько.
В Харкові утворився новий громадянський рух Екоцид.net

Під час зборів було повідомлено, Харківський коксовий завод з жовтня 2011 року працює без жодних дозвільних документів на викиди.

«Наразі в мікрорайоні заводу Шевченка мешкає 37 тисяч людей, яких майже щоночі накриває сморід Харківського коксового заводу. До того ж, у цьому мікрорайоні розташовано 18 підприємств, що здійснюють екологічно небезпечні викиди», - додала Олена Решетько.

Члени громадянського руху Екоцид.net вирішили подати позов до суду на Харківський коксовий завод і чиновників, які допустили різке погіршення екологічної ситуації в місті Харкові. За попередньою інформацією, у позовних вимогах мова йтиме про матеріальну компенсацію за завдану шкоду здоров’ю мешканцям екологічно забрудненого мікрорайону та повне або часткове закриття екологічно небезпечних підприємств (або ж відселення людей, що проживають у межах санітарної зони Харківського коксового заводу та підприємства «Термолайф»).

Викиди Харківського коксового заводу члени громадянського руху Екоцид.net вважають проблемою всеукраїнського рівня, оскільки викиди цього підприємства потрапляють до річки Уди, яка впадає у Сіверський Донець, що є питною артерією східної України.

До того ж, очільниця руху Екоцид.net Олена Решетько вже зібрала документи, що підтверджують наявність викидів Харківським коксовим заводом та підприємством «Термолайф» діоксину, діоксиду, ртуті, свинцю, синильної кислоти, формальдегіду та інших шкідливих сполук.

Наступні збори громадянського руху Екоцид.net відбудуться 27 травня поточного року о 17.00 біля фасаду будинку, що розташований по вул. Жовтневої Революції, 108 (зуп. завод Шевченка, їхати від станції метро «Радянська» автобусом №219). На збори запрошуються всі небайдужі мешканці Харкова.

comments powered by HyperComments