Харків відвідав лідер Всеукраїнського Об’єднання «Тризуб» ім. С. Бандери Дмитро Ярош

Жанна Титаренко  |  Субота, 19 травня 2012, 23:57
В рамках зустрічі відбулась презентація останньої праці Дмитра Яроша «Слово до побратимів: минуле, сучасне, майбутнє…» та живе спілкування з прихильниками і членами ВО «Тризуб».
Харків відвідав лідер Всеукраїнського Об’єднання «Тризуб» ім. С. Бандери Дмитро Ярош

 

Перші три презентації книги координатор Українського Націоналістичного Союзу (УНС), лідер ВО "Тризуб" ім. С. Бандери Дмитро Ярош провів у Тернополі, Львові та Івано-Франківську. В Харкові зустріч відбувалась у приміщенні Свято-Дмитрівського храму Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ).

Архієпископ Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ Ігор Ісіченко подякував Дмитру Ярошу за візит і за охорону громадського порядку, яку забезпечували члени ВО «Тризуб» під час проведення Собору у травні 1997 року.

Дмитро Ярош спершу розповів про історію виникнення і діяльність громадської організації ВО «Тризуб». Презентацію книги почав із того, що: «Систему може побороти лише система, бо система сильніша ніж елемент».

У книзі Дмитра Яроша описано не лише як побороти діючу систему, а й як привести до влади духовних, національно-свідомих українців.

«Тільки національна революція може звершити нову систему й українське національне відродження. Змінити в державі можна все, якщо спершу змінити себе. І наші недоліки спільно подолати значно легше, ніж кожному окремо», - зазначив Дмитро Ярош.

«Будь-яку державу будували на якихось чинниках. Наприклад у Польші – це була Римо-Католицька Церква. Я є католик, я є поляк – для них це визначально. В українців, на жаль, цих чинників немає. У 20 сторіччі цим чинником була Організація Українських Націоналістів. Для того щоб зараз отримати національний чинник – нам треба його відчути», - додав автор книги.

(Частинка учасників зустрічі)

Далі мова йшла про відродження невидимого для ворогів Ордену, основою якого мають стати молоді люди з активною громадянською позицією.

«Я не хочу, щоб була війна. Зайві жертви нам геть непотрібні. Але дуже малоймовірно, що українська національна революція обійдеться без крові. Справжня державотворча система не може утворитися на якихось партійних зборах, і так, щоб ніхто ніде не вкусив і не гавкнув… До того ж, при першому пострілі будуть введені миротворці, які миритимуть так, що українців мало лишиться… І зараз, коли стається десь якийсь вибух, зразу йдуть шукати вибухівку до мене додому, зразу в усьому звинувачують українських націоналістів», - продовжував Дмитро Ярош.

На запитання прихильників ВО «Тризуб» про те, яку партію підтримує ВО «Тризуб» Дмитро Ярош відповів, що: «Тризуб – це єдина українська націоналістична структура, яка жодного разу не розкололася, хоча зовнішніх атак для цього було вдосталь. Ми не володіємо монополією на український націоналізм. Ми покликані іншим допомогти долучитись до цього. ВО «Тризуб» - надпартійна націоналістична структура. Колись такою структурою був Рух. В українському національному середовищі треба позбутися гризні й возні, тоді Партія Регіонів і комуністи будуть приречені. ВО «Тризуб» не підтримував Віктора Ющенка. Ми знали хто то є і жодна домовленість із Ющенком не була виконана. Ми виступали і проти Януковича, і проти Ющенка».

Серед відповідей на запитання також запам’яталося, що ВО «Тризуб» не поділений конфесійно.

«У «Тризубі» є хлопці всіх християнських конфесій. Маємо благословення трьох патріархів», - додав Дмитро Ярош.

Запитань було дуже багато і Дмитро Ярош був приємно здивований зацікавленістю учасників зустрічі до ідеї українського націоналізму.

comments powered by HyperComments