У Лозовій назріває екологічна катастрофа

Понеділок, 21 травня 2012, 11:56
Забруднені хімічними речовинами та пальмовим маслом стоки з молочного заводу заважають жити бактеріям, які чистять воду, каже головний інженер-технолог станції біологічного очищення «Лозоваводоканалу» Марина Козлова.
У Лозовій назріває екологічна катастрофа

Про проблему, яка виникла між «Лозоваводоканалом» та молокозаводом, говорили на комісії з техногенно-екологічної безпеки. Розглянути це питання попросив головний водяник міста Ільяс Калмуратов. Він запевнив, що його підприємство несе величезні збитки. Аераційна система, яка допомагає чистити воду корисними бактеріями, пропрацювала лише 2 роки. Хоча мала б служити щонайменше 15. Замінити її коштуватиме понад 300 тис. грн. Загальна сума збитків «Лозоваводоканалу» лише з початку цього року перевищила пів мільйона гривень.

У відповідь головний інженер молокозаводу Андрій Нігріца каже, що його підприємство збудоване ще у 1972 році. Тоді локальна очисна система не була необхідною. Тепер її збудувати клопітно і дуже дорого – потрібно понад мільйон гривень.

Місцева санепідемстанція просить членів комісії не баритися, бо ситуація зі стоками вже давно стала критичною. Погано очищена вода потрапляє у річку Тернівка – притоку Дніпра.

«Лозоваводоканал» та комісія з техногенної безпеки мають право припинити роботу заводу.

Завадити закриттю підприємства можуть документи, які підтвердять, що молокозавод вже почав процес встановлення власної очисної системи.

comments powered by HyperComments