Громадянський рух Екоцид.net поповнився десятками нових членів. Усіх партійних агітаторів попрохали піти геть

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 28 травня 2012, 01:39
Учасники зборів вирішили розпочати організацію і проведення місцевого референдуму з питань припинення роботи Харківського коксового заводу та підприємства з виробництва мінеральної вати «Термолайф».
Громадянський рух Екоцид.net поповнився десятками нових членів. Усіх партійних агітаторів попрохали піти геть

 

Позиція громадянського руху Екоцид.net щодо Харківського лакофарбового заводу та інших підприємств, що здійснюють шкідливі викиди в навколишнє середовище – на стадії узгодження.

Десятки нових людей підходили до організаторів зборів, залишали свої координати і пропонували свою посильну допомогу. Як виявилося, мешканці прилеглих вулиць до Харківського коксового заводу та підприємства «Термолайф» уже неодноразово скаржилися на нестерпний сморід і погіршення стану здоров’я до Харківської міської прокуратури, департаменту охорони навколишнього середовища, міського голови та інших чиновників.

Назбиравши по декілька тек відписок з різних держустанов, місцеві мешканці вирішили припинити розрізнене листування з чиновниками і боротися за свої права на екологічну безпеку разом.

Лідер громадянського руху Екоцид.net Олена Решетько у першій частині зборів проінформувала місцевих мешканців про об’єми викидів формальдегідів, фенолів, ртуті, свинцю, оксидів азоту та інших сполук в атмосферу і навела статистичні дані захворюваності населення даного мікрорайону.

У другій частині зборів, що відбувались по вул. Жовтневої Революції неподалік буд. № 108, учасники зборів обмінювались телефонами та узгоджували свої дії щодо збору підписів і подання позовів до суду з вимогою матеріальної компенсації за заподіяну шкоду їх здоров’ю викидами вищезгаданих підприємств.

На збори мешканців екологічно забрудненого мікрорайону також прийшли представники Харківського осередку ВО «Свобода» та їх очільник Ігор Швайка.

(Суперечка між організаторами зборів та представниками партії ВО "Свобода") 

Ігор Швайка взяв мікрофон (сказавши попередньому промовцю, що його теж запрошували до виступу) і почав розповідати як успішно може допомогти його партія у вирішенні даної проблеми. Організатори зборів попрохали негайно припинити політичну агітацію і віддати мікрофон. Політичні обіцянки тривали недовго.

Після цього організатори зборів вибачилися перед місцевими мешканцями за те, що сталося.

«Ми не запрошували на ці збори жодну політичну партію. Але вони прийшли. Ми не можемо прив’язати їх за лапи до пам’ятника Лєніну чи зібрати на певний час в іншому місці. Вибачте, нас, будь-ласка, за те, що сталося», - пояснили організатори зборів.

Члени громадянського руху Екоцид.net також повідомили, що об’єднуватись будуть навколо вирішення екологічних проблем свого мікрорайону, а не партій, і попрохали всіх партійних агітаторів піти геть.

 

comments powered by HyperComments