У Харкові відбулася перша презентація книги громадського діяча Олексія Толкачова «Омріяна Україна: ключ до майбутнього»

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 29 травня 2012, 19:23
Під час презентації автор книги поділився своїм баченням сутності національної ідеї, національної мрії та проблем, які стоять на шляху розвитку України. Водночас, було означено основні цінності, на яких розвиватиметься Україна в найближчі 20-50 років, а також визначено вектори суспільних та державних трансформацій, через які Україні доведеться пройти.
У Харкові відбулася перша презентація книги громадського діяча Олексія Толкачова «Омріяна Україна: ключ до майбутнього»

Олексій Толкачов презентував книгу в день свого народження.

«У цей день я люблю дарувати, а не брати», - сказав Олексій Толкачов, даруючи перші примірники книжки своїм шанувальникам.

Коренем проблеми низького рівня життя в Україні Олексій Толкачов вважає брак любові до самих себе і ближнього.

«Якби люди почали думати про любов до себе, вони б намагалися жити інакше», - зазначив автор книги, громадський діяч Олексій Толкачов. Виявом такої любові можуть бути посаджені біля під’їзду квіти, дерева. Адже через певний час, ця краса приноситиме задоволення тому, хто їх садив і оточуючим.

Олексій Толкачов також зазначив, що любов до себе дуже часто плутають з егоїзмом.

«Це не так. Любов до себе вчить бути щасливими», - додав Олексій Толкачов.

Олексій Толкачов вважає, що нелюбов до себе викликає комплекс меншовартості, який у свою чергу породжує споживацьку психологію і поведінку. Для того, щоб бути впевненим у собі, такій людині потрібен дорогий годинник, мобільний телефон найновішої моделі, одяг останніх колекцій тощо.

«І саме на психологічній незрілості особистості будується безкінечний потік споживання»,- додав Олексій Толкачов.

В основі омріяної України Олексія Толкачова лежить зміна людських стосунків.

«Свобода, воля і гармонія – це основні цінності нової України. У наш час свобода стає викривленою. Нам пропагують свободу від, а не свободу задля… У Бельгії, одна дівчинка накурилась легких наркотиків, уявила себе пташечкою і вистрибнула з вікна готелю. Наркотик хотіли заборонити. Але знайшлася група людей, які вимагали не обмежувати таку свободу. Тепер в усіх готелях вікна відчиняються лише вертикально (для провітрювання). Тобто одна свобода – приноситься в жертву іншій свободі», - пояснив Олексій Толкачов.

Автор книги також наголосив на важливості сили волі, особливо, волі до самореалізації. Гармонія ж виникає із внутрішнього світу людини. Таким чином, Олексій Толкачов підводить читача до ідей про самореалізацію видатного українського філософа Григорія Сковороди.

«Соціальні опитування показали, що українці у першу чергу мріють про те, щоб змінилися самі люди», - зазначив Олексій Толкачов.

На запитання про те, скільки має зібратись людей, для того, щоб розпочати революцію у духовному напрямку, Олексій Толкачов відповів: «5-10 % людей є провідниками і вони моделюють суспільство. Решта – пристосовуються. Наша діяльність спрямовується на пошук 5 % людей. Тоді все почне змінюватися без фізичної революції», - поділився своїм баченням Олексій Толкачов.

comments powered by HyperComments