У Комінтернівському районі зникли «роботи» й «космічний корабель»

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 29 травня 2012, 21:49
В Комінтернівському районі демонтували дитячий майданчик «Зоряне містечко» побудований у середині 1980-х років. Між Фесенківською вулицею і Брянським провулком стояли різнокольорові металеві «роботи», «космічний корабель», гойдалки у вигляді ракет, гірки. Мешканці району цінували і пишалися цим унікальним дитячим майданчиком.
У Комінтернівському районі зникли «роботи» й «космічний корабель»

У створення «Зоряного містечка» були вкладені кращі інженерні і художні таланти проектувальників. Гірка стояла на чотирьох менших гірках. Можна було залізти всередину «космічного корабля» і по спіральних сходах піднятися вище дерев. А потім – сісти в «ракету», і погойдуватись, неначе в космосі.

Сьогодні, рештки фундаменту «космічного корабля» знесли бульдозером. На його місці мають закріпити мініатюрний дитячий комплекс.

Місцеві мешканці повідомляють, що робочі у синіх куртках з надписами «Партия регионов, Денисенко Анатолий» пояснили, що дитячий майданчик довелося знести через його аварійність.

Водночас, міська влада публікувала список аварійних майданчиків, і «Зоряного містечка» в цьому списку не було.

Директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков коментує: «Ми провели роботу і склали список тих майданчиків, які треба демонтувати».

Місцевий мешканець Сергій Чадромцев: «Але «Зоряне містечко» - це не лише дитячий майданчик. Це мистецтво створене з металу! Міська влада не має права все це бездумно знищувати! Майданчик необхідно реставрувати. Не треба гнатися за мінімалізмом! Я закликаю громадськість долучитися до захисту «Зоряного містечка». Будемо домагатись його відновлення».

comments powered by HyperComments